subota , jul 2 2022
Početna / Vijesti / Politika / Stefanović: Vučić će uskoro razgovarati sa Đukanovićem

Stefanović: Vučić će uskoro razgovarati sa Đukanovićem

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović rekao je posle sastanka koji je sinoć sazvao predsjednik Aleksandar Vučić sa ljudima zaduženim za bezbjednost da je najvažnije očuvati mir i stabilnost u regionu.

Nebojša Stefanović je, gostujući u Dnevniku RTS-a, naveo da je jedna od tema sastanka bila situacija u Crnoj Gori.

Istakao je da niko nije srećan zbog eskalacije nasilja i jučerašnjih dešavanja u Podgorici.

„Imali smo zabrinutost da je nasilje nastalo iz etničkih razloga. Hoćemo da razgovaramo sa vlastima u Crnoj Gori u cilju da se spuste tenzije“, naveo je Stefanović i poručio da je to prioritet.

Rekao je i da je predsjednik Srbije na sastanku sa ljudima zaduženim za bezbjednost bio zabrinut zbog uriniranja na srpsku trobojku i izostanka reakcije crnogorskih vlasti.

Kako je rekao, Aleksandar Vučić će u narednim danima razgovarati sa predsjedniom Crne Gore Milom Đukanovićem u cilju spuštanja tenzija.

Na pitanje da li su tačni da je BIA tražila snimke posle navoda da je mladić u Podgorici napadnut nakon što je podigao tri prsta, ministar je rekao da ne može da govori o stvarima koje će preduzimati službe ali da će se sve učiniti da se sačuva stabilnost.

„Uvijek ćemo da razgovaramo sa partnerskim službama u cilju zaštite srpskog naroda i smirivanja svih tenzija“, dodao je uz napomenu da ne mođe da govori o konkretnim mjerama.

 

izvor: in4s.net

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

spajic i milatovic

Spajić i Milatović osnivaju Pokret Evropa sad

Bivši ministri finansija i socijalnog staranja i ekonomskog razvoja Milojko Spajić i Jakov Milatović zvanično …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *