utorak , mart 31 2020
Početna / Vijesti / Društvo / Stipendije za studije u Grčkoj

Stipendije za studije u Grčkoj

Raspisan je konkurs za dodjelu stipendija za osnovne i postdiplomske studije u Republici Grčkoj, na grčkim univerzitetima i tehnološkim institutima
u akademskoj 2017/2018. godini.

Svršeni srednjoškolci ili stidenti koji dobiju stipendiju za osnovne (dodiplomske) studije ili postdiplomske studije, takođe stiču pravo na niz povoljnosti.

Među njima su pohađanje jednogodišnjeg kursa grčkog jezika, nakon čega stipendista polaže ispit i stiče sertifikat o odličnom znanju grčkog jezika (pripremna godina); 700 evra za početne troškove i mjesečna bespovratna sredstva (grant) od 368 evra, besplatnu školarinu; besplatne knjige, sa izuzetkom knjiga za kurs grčkog jezika i osnovno zdravstveno osiguranje.

Kompletne aplikacije treba podnijeti, najkasnije do četvrtka, 21. jula 2017. godine, na adresu: Ambasada Republike Grčke, Atinska 4, 81000 Podgorica.
Za sve dodatne informacije i pojašnjenja zainteresovani kandidati treba da se obrate kontakt osobama u Ambasadi Republike Grčke u Podgorici, na telefon broj: 020/655-544; Adresa elektronske pošte: gremb.pod@mfa.gr

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Coronavirus covid19

IJZ CG: Još 4 osobe zaražene koronavirusom, ukupno 109

Analiziran 51 uzorak Institut javnog zdravlja Crne Gore saopštio je da je od jutros izvršena …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *