subota , 20 jula 2024
Početna / Vijesti / Društvo / Štrajk roditelja peti dan

Štrajk roditelja peti dan

Nakon što je juče Savjet roditelja Osnovne škole „Mataruge“ jednoglasno odlučio da danas svi roditelji ispišu svoju djecu iz škole u Matarugama, danas su školu posjetila dva prosvetna inspektora iz Podgorice. U toku je sastanak roditelja i inspektora.

Štrajk roditelja počeo je 3. septembra zbog kadrovskih izmjena direktora škole Vanje Marković, koja je iz Bijelog Polja. Ona je na mjesto učitelja mr Bojana Strunjaša, u područnom odjeljenju Kozica, zaposlila dvije učiteljice iz Bijelog Polja Oliveru Rakočević i Snežanu Bošković. Roditelji traže da se vrati učitelj Strunjaš, koji je djecu učio i ranijih godina.štrajk u Matarugama Po riječima roditelja obje učiteljice imaju punu normu časova u školama u Vrulji i Bijelom Polju. Roditelji su štrajkovali iz zbog otpuštanja Bojane Ostojić i Danke Pejović, koje su prije tri dana vraćene na posao.

-Mi smo legalisti, ljudi koji postuju državu i zakon. Ne želimo da nasa djeca budu zrtve bahatosti direktorice Marković. Prepisaćemo djecu u drugu školu sve dok Ministarstvo ne riješi ovaj problem i ne suspenduje Vanju Marković. Vjerujemo do kraja u ministra Šehovića, i kao čovjeka i kao ministra da ce nasu djecu i nas zastititi od stresa i nevolja u koje nas je uvukla Vanja Marković svojim  nesavjesnim i neprofesionalnim radom. Pozivamo sve nastavnike Osnovne škole „Mataruge“ da nas i javno podrže kao što nas podržavaju u našim svakodnevnim razgovorima. Djeca, roditelji, nastavnici i tri mjesne zajednice su žrtve jedne osobe koja ne umije da vodi obrazovnu ustanovu i ne zaslužuje da bude direktor. Mi ne želimo Vanju Marković kao direktora našoj djeci, ne želimo je u nasoj školi i u našem selu. Javno je pozivamo da ode jer je naša djeca ne žele, navodi se u saopštenju za javnost predsjednik savjeta roditelja OS „Mataruge“ Sretomira Sljukića.

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

MINISTARKA PROSVJETE, NAUKE I INOVACIJA OTVORILA SAVREMENI KABINET U SREDNjOJ STRUČNOJ ŠKOLI

Ministarka prosvjete Anđela Jakšić Stojanović i ministarka rada i socijalnog staranja Naida Nišić sa svojim …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.