subota , jul 2 2022
Početna / Vijesti / Politika / Studentska litija duga 70 kilometara od Beograda ka Orašcu

Studentska litija duga 70 kilometara od Beograda ka Orašcu

Podrška kluba studenata Pravnog fakulteta u odbrani svetinja

Novi protest podrške Srbima u Crnoj Gori i Srpskoj pravoslavnoj crkvi, uz blagoslov Njegove svetosti patrijarha srpskog g. Irineja, peti po redu u organizaciji Studentskog kluba Pravnog fakulteta i drugih studentskih organizacija, održan je danas kod Crkve Svetog Marka u Beogradu.

Grupa od više od 50 studenata Beogradskog univerziteta krenula je večeras pešice do Orašca u znak podrške srpskom narodu i Srpskoj pravoslavnoj crkvi u Crnoj Gori, ali i na KiM.

Studenti za taj molitveni hod dugačak 70 kilometara imaju blagoslov srpskog patrijarha Irineja, rekao je Nemanja Vučković u ime organizatora Studentskog kluba Pravnog fakulteta.

Vučković je dodao da očekuju da će sutra u 20 sati stići u Orašac, na Sretenje, kada je pre 216 godina Karađorđe podigao Prvi srpski ustanak.

Litija ima konkretan zahtev, kako je rekao, a to je da se raskine ugovor sa Crnom Gorom iz 2014, jer je nedopustivo da se diplomate predsednika Mila Đukanovića nalaze u više od 40 ambasada Srbije.

Tražimo da se oni izmeste, rekao je Vučković na platou ispred Crkve Svetog Marka u Beogradu, gde se okupljenim studentima obratio i predstavnik crnogorskog Demokratskog fronta Budimir Aleksić.

Aleksić je izrazio zahvalnost beogradskim studentima na podršci koju pružaju srpskom narodu i podsetio da su oni danas ugroženiji nego u najgore vreme, kada je tokom Drugog svetskog rata ustaški vođa Ante Pavelić hteo u Hrvatskoj da osnuje pravoslavnu crkvu koja bi bila odvojena od SPC.

 

izvor: sputnik

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

spajic i milatovic

Spajić i Milatović osnivaju Pokret Evropa sad

Bivši ministri finansija i socijalnog staranja i ekonomskog razvoja Milojko Spajić i Jakov Milatović zvanično …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *