petak , 12 jula 2024
Početna / Život / Sugrađanin moli za pomoć za banjsko liječenje

Sugrađanin moli za pomoć za banjsko liječenje

Naš šezdesetjednogodišnji sugrađanin, invalid rada prve kategorije, nakon 25 godina radnog staža na fizičkim poslovima u gotovo svim pljevaljskim firmama, i četiri godine staže koje je ostvario na Birou rada, živi u tročlanoj porodici od 139 evra invalidske penzije. Narušenog zdravlja, nedosatak novca za život nadomještao je unošenjem uglja 5 evra po toni. Međutim, kako je obolio od reumatoidnog artritisa sve teže može na taj način da zaradi novac. Na obje šake ruke pet prstiju ne može nikako da ispravi. Njegova porodica nije u mogućnosti da mu pomogne da ode na banjsko liječenje a fizikalne terapije koje mu je omogućila Opšta bolnica Pljevlja kaže da mu nisu ni najmanje pomogle.

Na sve načine pokušavao je da dobije banjsko liječenje ali kaže da ga je podgorička Komisija odbila. Kaže da mu je teško što je prinuđen da traži javno pomoć za liječenje ali penziju potroši na nabavku mesa preko penzijskog udruženja, na rate uzima i tri tone uglja, pa mu penzija često nije dovoljna da plati struju i vodu.

Moli sugrađane, koji su u mogućnosti, da mu uplatom na žiro račun 535-1400100013250 -34 kod Prve banke CG pomognu da ode na banjsko liječenje. Kako su mu rekli doktori Višegradska banja bi mu najbolje pomogla. Kaže da je  preko penzionera dan liječenja u banji 25 evra pa se nada da će mu neko pomoći. Kaže nije ga sramota da traži pomoć, najveća sramota bi mu bila da je lopov i lažov.

Ruke Ilije Jovovića

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Ne možete da prestanete da jedete kada ste pod stresom

Jedenje pod stresom često je izazvano nekim nezdravim silama koje bismo željeli maknuti iz svojeg …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.