sreda , 30 novembra 2022
Početna / Vijesti / Društvo / SVE BEZBOŽNIČKE VLASTI IMALE SU NESLAVAN KRAJ

SVE BEZBOŽNIČKE VLASTI IMALE SU NESLAVAN KRAJ

Pljevaljski Odbor za odbranu svetinja

Litije koje se širom Crne Gore organizuju protiv diskriminatorskog Zakona o slobodi vjeroispovijesti već su pobijedile bezakonje koje je Vlada Crne Gore pokušala nametnuti pravoslavnim vjernicima. Narod u Crnoj Gori je ustao u odbranu svojih svetinja i otvoreno pred cijelim svijetom pokazao da se ni po koju cijenu neće povući pred ovozemaljskim moćnicima koji pokušavaju razoriti Crkvu Hristovu  i pretvoriti je u sluškinju bezakone i odnarođene vlasti.

Naše svete crkve i manastire gradili su vladari iz svetorodne dinastije Nemanjića i vjerni narod. Sve ostale vlasti koje su upravljale ovim prostorima samo su rušile i otimale crkvenu imovinu. To radi i sadašnja vlast. Nažalost, ova vlast ide i korak dalje i pokušava na bezočan način oteti Božije hramove i upisati ih u svoje vlasništvo, što ni Turci u najvećoj sili svojoj nisu činili. To samo pokazuje koliko je ova vlast izgubila osjećaj za realnost i umjesto da služi narodu ona se bori protiv svog naroda. Namučeni srpski narod je vjekovima od svojih usta odvajao da bi obnovio i sagradio hramove u kojima će se Bogu moliti i zato ih nikad nikome neće predati, bez obzira koja mu sila prijeti.

Srpska pravoslavna crkva i Mileševska eparhija jedini su vlasnik crkvene imovine u pljevaljskom kraju i tako mora ostati dok je svijeta i vijeka. Sadašnjoj vlasti i državnom rukovodstvu treba da služi kao opomena činjenica da je svaka bezbožnička vlast imala neslavan kraj, a Crkva je kroz vjekove uvijek izlazila kao pobjednik i nadživjela je svaku ovozemaljsku vlast.

Pozivamo vjerni narod da se i večeras u velikom broju odazove na glas majke Crkve koja nas poziva da se saberemo oko crkve Svete Petke gdje će, kao i prethodnih večeri, biti služen Moleban Presvetoj Bogorodici. Nakon odsluženog Molebana proći će velika Litija ulicama našeg grada.

Pljevaljski odbor za odbranu svetinja koristi ovu priliku da svim pravoslavnim vjernicima čestita Bogojavljenje uz želju da što prije prestanu stradanja i progoni Srpske pravoslavne crkve i pravoslavnog naroda u Crnoj Gori.

U IME SABORA PRAVOSLAVNOG NARODA – PLJEVALJSKI ODBOR ZA ODBRANU SVETINJA

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Sklonište u Pljevljima bez osnovnih uslova za život: Struja isključena, beskućnici se smrzavaju

U kući koju Pljevljaci nazivaju skloništem za beskućnike, trenutno borave tri lica bez mogućnosti da …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.