sreda , 24 jula 2024
Početna / Vijesti / Društvo / Tabla na Borovcu polomljena nakon što je prefarbana u trobojku

Tabla na Borovcu polomljena nakon što je prefarbana u trobojku

Danas je društvena mreža fejsbuk prepuna komentara o polomljenoj Tabli na brdu Borovac, koja se tu nalazila preko pola vijeka i postala svojevrsna turistička atrakcija grada. Tabla se nalazila na južnoj padini brda Borovac, iznad gradskog parka ”Vodice” u Pljevljima,  služila je i kao poletište paraglajderima iz CG, a ujedno je i jedan od najljepših vidikovaca odakle se pruža pogled na cijela Pljevlja i okolna naselja.Tabla je postala poznata nakon što je prije četiri dana, u direktnom prenosu preko fejsbuka, obojena u boje narodne trobojke Crne Gore.

Načelnik pljevaljske Komunalne policije Bojan Bajčeta rekao je da Komunalna policija nije preduzela nikakve radnje za uklanjanje table na Borovcu. Kako smo nezvanično saznali tabla je vlasništvo crnogorskog „Telekoma“  i služila je za odbijanja radio i televizijskih signala, pa kako je izvršena digitalizacija, ona nema nikakvu funkciju. Ko je izvršio uklanjanje još uvijek nije poznato.

Prema pisanju portala „Vijesti“ iz Crnogorskog Telekoma su pojasnili da su ovu tablu 2016. ustupili kompaniji „Likrad“ i da od tada nije u njihovom vlasništvu. Uvidom u registar Privrednih subjekata Crne Gore podgoričko DOO „Likrad“ registrovano je za građevinarstvo, proizvodnju, promet roba i usluga, čija je djelatnost izgradnja stambenih i nestambenih zgrada, čiji je osnivač Radoman Živković a izvršni direktor Ivan Živković. „Likard“ je osnovan 2002. godine a  jedine promjene evidentirane su 2016. godine.

Trobojka revolucija“ nastala kao svojevrstna otpor usvojenom Zakonu o slobodi vjeroispovjesti širi se poslednjih 30 dana cijelom Crnom Gorom. Na društvenoj mreži komentari za uništenu Tablu su su kome je smetala, „šta je sledeće, hoće li da zapale sve knjige iz Biblioteke“; „vandalizam i sramota, Bože spasi“; „Kad toliko mrze jednu tablu šta bi tek radili ljudima“, „kakva mizerija“.

-Zasmetalo je nekome što je očišćena od korozije i prefarbana u tri boje. Ovim činom su se ponizili, terba da ih žalimo a ne da se ljutimo. Ne damo svetinje,Slađanina je poruka sa društvene mreže.

Polomljena Tabla
Polomljena Tabla

tabla na brdu borovac

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

MINISTARKA PROSVJETE, NAUKE I INOVACIJA OTVORILA SAVREMENI KABINET U SREDNjOJ STRUČNOJ ŠKOLI

Ministarka prosvjete Anđela Jakšić Stojanović i ministarka rada i socijalnog staranja Naida Nišić sa svojim …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.