ponedeljak , 26 septembra 2022
Početna / Vijesti / Ekonomija / TE Pljevlja i EPCG strahuju da će se građani više grijati na struju

TE Pljevlja i EPCG strahuju da će se građani više grijati na struju

Poruke o štednji koje su kod nas još uvijek na bilbordima ili u saopštenjima zemlje regiona pretočile su, neke i prije više od mjesec, u smjernice i mjere sa Vladinim pečatom

Poruke o štednji koje su kod nas još uvijek na bilbordima ili u saopštenjima zemlje regiona pretočile su, neke i prije više od mjesec, u smjernice i mjere sa Vladinim pečatom.

Tako je u Sjevernoj Makedoniji proglašeno krizno stanje u snabdijevanju električnom energijom na teritoriji cijele zemlje. U Srbiji su preporuke za štednju dobile lokalne uprave, javna preduzeća, privreda i građani, baš kao i u Hrvatskoj.

I dok se od danas kampanja o štednji pojačava cijene energenata odavno su otišle u nebo pa postoji bojazan od povećane potrošnej struje tokom sezone grijanja.

“Došlo je do poskupljenja drugih energenata peleta, drva, negdje se kao EPCG plašimo da bi se potrošnja struje mogla povećati, da će građani početi da prelaze na grijanje na struju, što nikako ne bi bilo dobro za elektro-energetski sistem Crne Gore”, kazao je za TVCG Zoran Šljukić, rukovodilac TE Pljevlja.

Lokalna uprava u Pljevljima ugradnjom više stotina led svjetiljki dala je primjer drugim opštinama ali i građanima čija je lična obaveza i odgovornost da struju što racionalnije troše.

Izvor-dan.me

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Janjušević: Značajno povećanje proizvodnje u odnosu na uporedni period prošle godine

„Zahvaljujući velikom investicionom ciklusu u prethodnom periodu RUPV ima značajno povećanje proizvodnje u odnosu na …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.