četvrtak , avgust 6 2020
Početna / Vijesti / Društvo / Tokom juna 29 krivičnih prijava protiv 40 lica

Tokom juna 29 krivičnih prijava protiv 40 lica

Osnovne aktivnosti Centra bezbjednosti Pljevlja tokom juna mjeseca 2020.godine bile su usmjerene na održavanje stabilnog javnog reda i mira i sprečavanju vršenja krivičnih djela i prekršaja.

S tim u vezi nadležnim tužilaštvima podnijeli smo 29 krivičnih prijava protiv 40 lica zbog počinjenih 30 krivičnih djela iz raznih oblasti.

Registrovali smo 2 krivična djela iz oblasti droga, podnijeli 2 krivične prijave protiv 2 lica, oba povratnici u izvršenju ovih i drugih krivičnih djela.

Iz oblasti imovinskog kriminaliteta registrovali smo 5 krivičnih djela, podnijeli 5 krivičnih prijava protiv 7 lica. Po nepoznatom izvršiocu regisrovali smo 3 krivična djela, rasvijetlili 2 ili 66% od ukupnog broja izvršenih krivičnih djela. Posebno izdvajamo aktivnosti na rasvjetljavanju krivičnog djela Krađe iz čl.239 KZ počinjenog dana 17/18.06.2020.godine u večernjim satima na štetu B.M. iz Pljevalja, kojom prilikom mu je otuđeno vozilo „Citroen Visa“ bosansko-hercegovačkih registarskih oznaka. Kriminalističkom obradom utvrđeno je da je vozilo otuđio P.D (1986) iz Pljevalja, višestruki povratnih u vršenju krivičnih djela, te da je imao namjeru da vozilo rasklopi i proda u dijelovima. U ovoj namjeri je onemogućen od strane policijskih službenika CB Pljevlja, koji su vozilo pronašli u mjestu Rudnica, i povratili ga vlasniku, skupa sa dijelovima koji su skinuti sa automobila, a koje je vlasnik prepoznao u službenim prostorijama CB Pljevlja. Lice P.D je lišeno slobode i uz poseban izvještaj kao dopunu krivične prijave sprovedeno na dalju nadležnost ODT u Pljevljima, koji mu je odredio zadržavanje.

Dana 01.06.2020.godine OPS CB Pljevlja podnijeli su ODT u Pljevljima Poseban izvještaj kao dopunu krivične prijave protiv 4 lica, i to: K.O; L.A; S.S i maloljetnog D.V zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo Teška krađa iz čl.240 Kz, učinjeno na štetu Telekoma Crne Gore. Kriminalistička obrada ukazuje da su se ova lica, po unaprijed pripremljenom dogovoru dana 31.05.2020.godine oko 23,00h sa pmv Golf 3 reg. PV registarskih oznaka dovezla do mjesta Maljevac, opština Pljevlja, gdje se nalazi bazna stanica T-mobile, a onda dejstvom fizičke snage i podesnog sredstva polomili držač od katanca koji je obezbjeđivao vrata agregata i otuđili 35l nafte, vrijednosti oko 50,00 eura.

Ističemo da su bazne stanice mobilnih operatera duži vremenski period bile na meti lica sklonih izvršenju krivičnih djela, pa je procesuiranje ovih lica posebno značajno sa aspekta očuvanja njihove imovinske sigurnosti.

Registrovana su i krivična djela iz oblasti krvnih delikata, a posebno ističemo tri događaja, od kojih su dva povezana.

Naime, dana 12.06.2020.godine oko 22,30h obavještena je dežurna služba CB Pljevlja od strane policijskog službenika CB Pljevlja koji je naveo da ga je u ulici Kralja Petra zaustavilo lice Dž.D (1985) i obavijestilo ga da je napadnuto u ulici Skerlićeva, na igralištu, gdje ga je jedno lice fizički napalo i izudaralo. O događaju je upoznat ODT Pljevlja koji je kvalifikovao krivično djelo. Utvrđeno je da se radi o licu K.A (1990) iz Pljevalja, pa je protiv ovog lica podnešena krivična prijava zbog počinjenog krivičnog djela Lake tjelesne povrede iz čl.152 KZ.

Protiv K.A podnešena je i prekršajna prijava zbog počinjenog prekršaja iz oblasti Zakona o javnom redu i miru..

 

Par dana kasnije, dana 15.06.2020.godine lice Dž.D (1985) je oko 14,15h došlo u frizerski salon koji se nalazi u ulici Kralja Petra I u Pljevljima i radnici ovog salona K.D uputilo riječi prijetnje da će im “baciti bombu” ukoliko mu njen sin K.A (1990) ne vrati 630,00 eura kao štetu koju mu je nanio u prethodno opisanom fizičkom obračunu, a nakon toga se udaljio u nepoznatom pravcu. O događaju je upoznat ODT u Pljevljima koji je kvalifikovao krivično djelo. Preduzimajući mjere iz svoje nadležnosti policijski službenici CB Pljevlja su pronašli lice Dž.D, lišili ga slobode zbog počinjenog krivičnog djela Ugrožavanje sigurnosti iz čl.168 i sproveli na dalju nadležnost u tužilaštvo Pljevlja, koji mu je odredio zadržavanje.

Dana 29.06.2020.godine službenici CB Pljevlja podnijeli su Višem državnom tužiocu u Bijelom Polju Poseban izvještaj kao dopunu krivične prijave protiv lica O.A (1994) iz Pljevalja, zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo Ubistvo u pokušaju iz čl.143/20 KZ. Naime, prijavljeni je dana 14.06.2020.godine oko 15,00h na parking prostoru u blizini bašte caffe bara „Baila Bar“ u ul.Kralja Petra pokušao lišiti života B.E iz Pljevalja na način što je, kada je uočio oštećenog na terasi lokala istom dobacivao, i nakon kraće rasprave fizički ga napao s leđa udarajući ga rukama i najvjerovatnije nekim oštrim predmetom u predjelu leđa, nanoseći mu dvije ubodne rane od 1,5 i 2,5cm, kako je opisano u ljekarskom izvještaju. Lice je lišeno slobode i sprovedeno Višem državnom tužiocu u Bijelom Polju, koji mu je odredio zadržavanje.

S poštovanjem,

Dragan Slavulj

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

pomen žrtvama Oluje

U Manastiru Ostrog pomen za sve stradale Srbe iz Krajine

  Srpski nacionalni savjet Crne Gore, uz blagoslov Njegovog visokopreosveštenstva mitropolita crnogorsko-primorskog gospodina Amfilohija, povodom …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *