četvrtak , 30 novembra 2023
Početna / Vijesti / Društvo / Tri modula ICT platforme za podršku pružanju usluga socijalne i dječje zaštite

Tri modula ICT platforme za podršku pružanju usluga socijalne i dječje zaštite

U okviru inicijative „Zaštita najugroženije djece i porodica pogođenih  kovid -19 pandemijom“  koju sprovodi UNICEF uz finansijsku podršku Grupe 484 i Ambasade Kraljevine Norveške iz Beograda, u cilju pružanja pomoći ranjivim grupama pri učenju i izmijenjenim i otežanim uslovima edukacije tokom kovid-19 pandemije, JU Dnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju i lica sa invaliditetom Pljevlja je razvio nova tri modula ICT platforme za podršku pružanju usluga socijalne i dječje zaštite.

Tri nova modula koja su razvijena od 20.novembra 2020. do 20. januara 2021.godine su:  1. modul za internu komunikaciju koji će korisnici koristiti za razmjenu iskustava i informacije, 2. modul za roditelje čiji će sastavni dio biti pružanje informacija o mogućnostima za njihovo dijete/djecu, 3. komunikacijski modul za zainteresovane strane- širu zajednicu.

ICT platforma se koristiti za saradnju sa korisnicima/ama usluga JU Dnevni centar Pljevlja, NVU „Zračak nade“ Pljevlja, njihovim roditeljima/starateljima, kao i drugim dnevnim centrima, udruženjima roditelja i organizacijama osoba sa invaliditetom na teritoriji Crne Gore.

Od aprila 2020. godine aktivna su dva modula ICT platforme: modul za razvoj životnih i socijalnih vještina i Modul za zaposlene. Platformu je krajem decembra koristila 271 osoba iz 17 dnevnih centara, 6 udruženja roditelja djece sa smetnjama u razvoju, 1 Udruženje osoba sa invaliditetom i Specijalne olimpijade Crne Gore.

Očekuje se da će, kroz nove razvijene module, platformu koristiti oko 1000 djece sa smetnjama u razvoju.

Na platformu se ulazi preko web stranice JU Dnevni centar Pljevlja http://dnevnicentarpv.me/ – link ICT platforma ili direktno preko servisipodrskezasve.net/ platforma/

Svi zaposleni, roditelji i djeca i mladi sa smetnjama u razvoju iz dnevnih centara i udruženja roditelja djece sa smetnjama u razvoju i osobe sa invaliditetom koji žele da pristupe platformi, treba da pošalju svoju E-mail adresu i ime i prezime na mail dcpljevlja@t-com.me i dobiće lozinku preko koje će moći da se priključe platformi.

ICT platforma je kreirana u okviru projekta  „Razvoj i pružanje licenciranih usluga socijalne i dječije zaštite za djecu i mlade sa smetnjama u razvoju i odrasla lica sa invaliditetom starija od 27 godina u Pljevljima“ koji realizuju JU Dnevni centar Pljevlja i partner NVU „Zračak Nade“.

Projekat se realizuje u okviru programa za zapošljavanje, obrazovanje i socijalnu zaštitu koji kofinansiraju Evropska unija i Vlada Crne Gore. Dio sredstava za kofinansiranje projekta su obezbjedili i opština Pljevlja i Ministarstvo javne uprave, digitalnog društva i medija. Projekat se realizuje od

1.marta .2020. do 1.marta .2022 . godine i usmjeren je na poboljšanje socijalne inkluzije djece i mladih sa smetnjama u razvoju i odraslih osoba sa invaliditetom, kao i poboljšanje sistema socijalne i dječije zaštite u Crnoj Gori sa posebnim naglaskom na sjever Crne Gore.

Kroz projekat će se ojačati međusektorska saradnja, saradnja između pružaoca usluga i ljudski resursi, obezbjediti prostorni uslovi i uslovi za dobijanje licenci za pružanje usluga dnevnog boravka za odrasla lica sa invaliditetom starija od 27 godina i savjetodavno terapijskih i socijalno-edukativnih usluga  za djecu i mlade sa smetnjama u razvoju. Nakon licenciranja u Pljevljima će se pružati nove dvije licencirane usluge za djecu i mlade sa smetnjama u razvoju i odrasla lica sa invaliditetom starija od 27 godina.

Saopštenje za javnost

JU Dnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju i lica sa invaliditetom

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Tužilaštvo formiralo 27 predmeta zbog lažnih diploma

Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici ove godine formiralo je 27 predmeta povodom prijave koje se …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.