ponedeljak , 26 septembra 2022
Početna / Vijesti / Politika / Trogodišnja „epopeja“, bez projekta i potrebne dokumentacije

Trogodišnja „epopeja“, bez projekta i potrebne dokumentacije

Nakon tri godine Pljevlja imaju glavnu ulicu
Nakon trogodišnje sage oko „rekonstrukcije“ ili, pak, „adaptacije“ glavne gradske ulice u Pljevljima, vidimo da se pomenuti radovi konačno privode kraju. Kako je suštinska rekonstrukcija, podvedena pod formom adaptacije, sprovođena bez projekta i bez zakonski potrebnih dokumenata, pravo je čudo što su i uprkos svim probijenim rokovima, aktuelni pljevaljski vlastodršci uspjeli da radove u glavnoj ulici dovedu do kraja.
Međutim, Demokratama nije cilj da bez osnova kritikuju apsolutno sve, već nam je cilj da skrenemo pažnju javnosti na određene anomalije koje su se pojavile prilikom ovih radova.
Dakle, potpuno je nevjerovatno da su radovi u glavnoj ulici prolongirani toliko, pa se privode kraju posle tri godine tumaranja. Za to vrijeme ogromna šteta je nanijeta privrednicima koji svoje djelatnosti ostvaruju u najužem gradskom jezgru, a da nisu bili oslobođeni ni lokalnih poreza, zbog lošeg poslovanja izazvanog otegnutim radovima.
Mermerne ploče crvene boje, koje je trebalo da „razbiju“ sivu monotoniju gradske ulice su se čekale kao da stižu sa Marsa, a ne iz Kine ili, pak, Indije. Oni duhovitiji su htjeli da predlože predsjedniku Goluboviću da na mjesta koja su predviđena za ugradnju crvenih mermernih ploča postavi laminat ili, pak, linoleum, dok mermerne ploče ne stignu „putem svile“ sa Dalekog istoka.
Spajanje glavne gradske ulice sa trgom Đorđa Peruničića, projekat koji je predložila Demokratska Crna Gora, zapeo je na samom početku, tako da je sada u centru grada ostala da zjapi jeziva rupa na mjestu gdje su nekada bili izdavani poslovni prostori privatnicima i zanatlijama i od kojih je Opština imala benefite. Kada će se spojiti glavna ulica sa trgom Đorđa Peruničića, ne znamo, ali je trenutni izgled ovog dijela grada sablasan.
Ono što je najviše upalo u oči svim građanima Pljevalja je dužina trajanja radova, prilikom kojih je aktuelna administracija pokazala svu svoju tromost, neaktivnost, nedostatak inovativnosti i slično. Zaista je bio izazov koračati glavnom ulicom tri godine, pogotovo što je ovaj dio grada prepoznat kao gradsko šetalište kojim roditelji šetaju sa djecom.

Nadamo se da će neke ostale investicije biti završene efikasnije, mada, ako pogledamo iznose lokalnog kapitalnog budžeta za 2019. godinu, vidimo da investicija skoro i da neće biti ili su, pak, simbolične. Na pomoć države su Pljevljaci davno zaboravili, pa ostaje da se okrenemo sami sebi i da pokušamo da iz svojih mizernih lokalnih novčanih sredstava učinimo ovaj grad boljim mjestom za život svih građana.

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST DEMOKRATA, klub odbornika OO Demokrata

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Danilović: Vokalno prenemaganje i navodna principijelnost otvorilo velika vrata Đukanoviću

Ističe da su po dubini ostali svi koji su u dobrim odnosima sa palom vladom, …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.