četvrtak , 23 maja 2024
Početna / Vijesti / Društvo / U Agenciji za stambeno-poslovni fond uveden stečaj

U Agenciji za stambeno-poslovni fond uveden stečaj

Zbog nagomilanih finansijskih problema, u Agenciju za stambeno-poslovni fond Opštine Pljevlja uveden je stečaj. Za stečajnog upravnika, odlukom Privrednog suda izabran je Radojica Grba.

“Stečaj je otvoren, rešenja su gotova. Očekuje se da Radojica Grba krene da vodi postupak oko zaključenja radnih knjižica i slanja radnika na Biro rada. Svi ćemo na Biro, ukupno 19 zaposlenih, a po novom Zakonu o radu mi spadamo pod Fond rada, koji bi trebalo da nam poveže radni staž i da nam se isplate minimalne cijene rada za one mjesece kad nismo primali plate, a to je oko 10 mjeseci, za sve radnike, osim za direktora. Očekujem da sve bude brzo završeno, zato što preduzeće nema prihoda, nema imovine, nema ništa i odmah se ide ka likvidaciji”, kazao je Enver Kaljić, dosadašnji direktor Agencije za stambeno-poslovni fond.

Poreska uprava nije odobrila novi reprogram poreskog duga Agenciji i nije prihvatila njen sanacioni plan, tako da je uslijedila blokada računa tog preduzeća od 28. septembra 2019. godine na iznos od 240.000 eura.

“Kod Atlas banke postoji rješenje da se odobrava povraćaj sredstava, a mi se nalazimo u četvrtoj grupi povjerilaca. Ako se vrate ta sredstva, Agencija gotovo da nema dugova prema zgradama, odnosno ostaju samo manji dugovi, pozajmice, koje će opština nadoknaditi kroz radove”, pojasnio je Kaljić.

Predsjednik Opštine Igor Golubović ranije je kazao da se dug od oko 355.000 eura mora vratiti građanima koje je Agencija neovlašćeno potrošila u prethodnih 10 godina sa računa građana za održavanje stambenih zgrada.

Ukupne obaveze Agencije za stambeno-poslovni fond su 950 hiljada eura.

Iz Opštine su pojasnili da će dio radnika Agencije koji su radili na vođenju evidencije naplate i održavanju zgrada biti prebačen u preduzeće Čistoća ili Komunalne usluge.

   

  izvor: vijesti.me

  About Pljevaljske Novine

  Pogledajte i

  ŠTA ĆE BITI SA PLJEVLJIMA ZA 20 GODINA?

  Foto: RU Pljevlja Iako je veliki broj onih koji žele da interese Pljevalja potčine interesu …

  Ostavite odgovor

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.