četvrtak , februar 25 2021
Početna / Vijesti / Društvo / U CG registrovano preko 250.000 vozila

U CG registrovano preko 250.000 vozila

U Crnoj Gori je ukupno registrovano 250.678 vozila, saznaje Kolektiv iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP).

Najviše vozila je registrovano u Podgorici – 79.034, a najmanje u Šavniku – 336.

Kada govorimo o svim crnogorskim opštinama pojedinačno, taj broj varira od grada do grada:

 

A koji je postupak za registraciju vozila?

Zahtjev se podnosi Ministarstvu unutrašnjih poslova ili stanici za tehnički pregled vozila, a potrebno je priložiti i sljedeće dokaze o vlasništvu.

„Uz zahtjev za registraciju vozila prilažu se dokazi o vlasništvu: (račun ili ugovor, ako se vozilo prvi put registruje i prilikom promjene vlasništva); tehničkom pregledu, obaveznom osiguranju; carini/porezu na promet; porezu na upotrebu putničkih motornih vozila; posebnoj naknadi za korišćenje puteva; posebnoj naknadi za odvijanje saobraćaja i pružanje informativnih usluga, administrativnoj taksi; cijeni obrasca saobraćajne dozvole; cijeni registarske tablice. Stranka može da ovlasti stanicu za tehnički pregled vozila da preuzme saobraćajnu dozvolu i registarske tablice iz područne jedinice Ministarstva koja vrši registraciju“, objasnili su iz MUP-a za Kolektiv.me.

U prethodnih 12 godina, veliko interesovanje je i za tablicu na kojoj je oznaku izabrao lično vozač.

Tako ih je do sada izdato ukupno 6.420 – najviše tokom 2018. godine (čak 1.272), a najmanje 2016. godine, kada su izdate samo 142 oznake koje je izabrao vlasnik lično.

Od početa ove godine, takvih registracionih oznaka je izdato 38. Vozače ovakvo zadovoljstvo košta, pa tako moraju izdvojiti trostruko više novca nego za „običnu“ registraciju.

„Cijena obrasca registrarske tablice iznosi za: motorno vozilo 10,00 i motocikl i teški tricikl 6, 00 eura, a za tablicu na kojoj je ličnu oznaku vozila izabrao vlasnik za: motorno vozilo 600, 00 i motocikl, teški tricikl, moped, laki tricikl i laki četvorocikl 200, 00 eura. Procedura registracije ovog vozila je ista kao za drugo vozilo, osim što se za ostala vozila na elektronski podržan način određuje lična oznaka vozila“, zaključili su iz MUP-a za Kolektiv.me.

Na električni pogon je registrovano 174 vozila.

 

Izvor: kolektiv.me; pvportal.me

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Zgarište

Požar u Boljanicima, izgorela pojata i štala

Neuobičajeno za zimsko doba ali u selu Boljanici danas su u požaru izgorela dva objekta …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *