nedelja , oktobar 24 2021
Početna / Vijesti / Društvo / U Fondu za zdravstveno osiguranje zadovoljni učinkom servisa eNaručivanje

U Fondu za zdravstveno osiguranje zadovoljni učinkom servisa eNaručivanje

Novi servis eNaručivanje, koji je počeo sa radom 20. januara ove godine, naišao je na veliko interesovanje građana, pa ga je u protekle više od dvije sedmice posjetilo više od 3.000 osiguranika koji su preko njega obavili ukupno 394 eNarudžbe, od čega 363 eTerapije, 21 eDoznaka i 10 ePotvrda, kazao je Dnevnim novinama direktor Fonda za zdravstveno osiguranje Sead Čirgić.

 Takođe, zbog velikog broja pritužbi građana Fond je unaprijedio servis za online zakazivanje posjeta kod izabranog doktora na način da će od sada, kazao je Čirgić, pacijenti dobijati povratnu SMS poruku u slučaju da je u online zakazanom terminu njihov izabrani doktor odsutan.

“Novi servis eNaručivanje izazvao je veliko interesovanje i prema početnoj statistici vjerujemo da će imati široku primjenu od strane građana. Za protekle dvije nedelje od kada je pušten u rad bilježi veliki broj posjeta, ukupno 3.158, što ga u ovom momentu svrstava među najposjećivanije servise portala eZdravlje u navedenom periodu”, kazao je Čirgić i dodao da je do sada bilo ukupno 394 eNarudžbe, od čega 363 eTerapije, 21 eDoznaka i 10 ePotvrda.

Čirgić
U tehničkom dijelu, ističe, nisu evidentirali probleme u radu ovog servisa.

“Bilo je manjih nesnalaženja na početku od strane jednog broja pacijenata, što smo riješavali u direktnoj komunikaciji sa njima telefonskim putem ili putem mejla. Postoje detaljne instrukcije i uputstva objavljena na portalu eZdravlje, a koja se prikazuju korisnicima i prilikom ulaska na svaki od elektronskih servisa”, naglasio je Čirgić.

S obzirom da su osiguranici najviše primjedbi imali na servis za online zakazivanje posjeta kod izabranih doktora u domovima zdravlja eZakazivanje, na način da pacijenti i pored potvrđenog termina u domovima zdravlja čekaju, odlažu preglede zbog odsustva ljekara i slično, Fond za zdravstveno osiguranje Crne Gore je, kaže, izvršio unaprijeđenje tog elektronskog servisa.

“Pacijentima koji su online zakazali pregled obezbijedili smo povratnu informaciju u slučaju da je u zakazanom terminu izabrani ljekar odsutan, i oni će automatski dobiti SMS poruku slijedeće sadržine: “Vaš izabrani doktor danas neće biti dostupan po važećem rasporedu. Za detaljne informacije kontaktirajte dom zdravlja” Dakle pacijent je pravovremeno obaviješten i ima mogućnost odlaganja pregleda odnosno zakazivanja novog termina kod svog ljekara ili da posjeti ljekara u zamjeni koji tog dana mijenja njegovog izabranog doktora”, pojasnio je Čirgić i ocijenio da su ovim napravili još jedan iskorak u smislu dostupnosti zdravstvene usluge crnogorskim osiguranicima, što je jedan od glavnih ciljeva te zdravstvene institucije.

 

izvor:: dnevnenovine: cdm.me

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Proslava hramovne slave Sv. Petke

Proslava Svete Petke uz molitvu, litiju i duhovnu muziku

  Srpska pravoslavna crkvena opština Pljevlja najavila je proslavu hramovne slave 27. oktobra. Toga dana …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *