ponedeljak , septembar 28 2020
Početna / Vijesti / Kultura / U Gimnaziji priređena izložba posvećena ženama Crne Gore

U Gimnaziji priređena izložba posvećena ženama Crne Gore

„Žena kojoj se divim“

 

„Žena se ne rađa, ženom se postaje.“

Simone de Bovoar

 Međunarodni dan žena, 8. mart, izglasan davne 1977. godine na Generalnoj skupštine UN kao Dan ženskih prava, svečano je obilježen u Gimnaziji „Tanasije Pejatović“.

Školski tim za kulturno-zabavne aktivnosti, koji čine profesorice Nataša Cmiljanić, Jelena Vuković, Ivana Anđelić i Ivana Klačar, u saradnji sa učenicima odjeljenja IV2, priredio je izložbu posvećenu ženama Crne Gore.

Program je trajao tokom cijelog dana, učenici su u pratnji svojih profesora, imali priliku da se zajedno,  kroz izložbu, upoznaju sa znamenitim ženama, umjetnicama, ljekarima, princezama i narodnim herojima naše zemlje. Pored izložbe, po prvi put su u holu Gimnazije učenici prisustvovali video prezentaciji koja je na inovativan način prikazala značajne žene cijelog svijeta, koje su svojim radom, znanjem i postignućima obilježile svoje vrijeme i zadužile čovječanstvo. Program je imao interaktivni karakter, jer su učenici, nakon odgledane izložbe i prezentacije, odgovarali na pitanja profesora, razmjenjivali utiske o viđenom i iste prenosili na plakat „Žena kojoj se divim“.

8mart1

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

1582364430

Neveni Jovović, učenici Gimnazije, drugo mjesto na konkursu “Naš Patrijarh Pavle”

Na likovnom i literarnom konkursu ,,Naš patrijarh Pavle”, koji su raspisali Eparhija budimljansko-nikšićka i Matica …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *