četvrtak , 18 jula 2024
Početna / Vijesti / Društvo / U Hoćevini od vukova stradalo 10 ovaca

U Hoćevini od vukova stradalo 10 ovaca

U domaćinstvu Radovana i Branke Railić, u Hoćevini, juče pred zoru vukovi su napravili pomor ovaca. Domaćini su ujutru zatekli strašan prizor racbacanih, krvavih ovaca, od kojih su dvije bile potpuno pojedene. U toru, koji se nalazi ispod porodične kuće, ovce je napalo više vukova, sumnja Radovan, jer je preklano 10 ovaca a četiri još uvijek nisu pronašli.

Iako se kuća nalazi svega 8 km od grada, na visini od 900 metara nadmorske visine, vukovi su ove godine pojavili rano. Radovan kaže da danju čuvaju ovce a noću su ih ostavljali u toru, te da je čuo da je u BiH bila hajka na vukove i smatra da su bježeći naišli na njegovo stado. Obavjestio je sve komšije o šteti jer kažu da se vukovi treći dan vraćaju na mjesto pira.

Za vukove nisu bili prepreke ni od tri zavezana psa , koji se nisu oglasili tokom jutra. Radovan drži dobre ovce sjeničke rase i štetu je prijavio opštinskoj Službi za privredu . Opština je railićima omogućila utovarnu kašiku kojom su stradale životinje zatrpane. Šteta je velika, a stradale ovce su za koji mjesec trebalo da se ojagnje. Ranijih godina opština je isplaćivala i do pet hiljada evra za ovce stradale od divljih pasa pa bi Radovan trebao da očekuje da mu se šteta nadoknadi.

ovce i vukovce i vukovce 2ovce3

 

 

 

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

MINISTARKA PROSVJETE, NAUKE I INOVACIJA OTVORILA SAVREMENI KABINET U SREDNjOJ STRUČNOJ ŠKOLI

Ministarka prosvjete Anđela Jakšić Stojanović i ministarka rada i socijalnog staranja Naida Nišić sa svojim …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.