nedelja , 2 oktobra 2022
Početna / Vijesti / Društvo / U Kakmužima osveštani temelji budućeg hrama

U Kakmužima osveštani temelji budućeg hrama

Njegovo Preosveštenstvo Episkop mileševski g. Atanasije osveštao je, u nedelju 7. avgusta 2022. godine, temelje budućeg hrama Svetih apostola Petra i Pavla u selu Kakmuži kod Pljevalja. Sasluživali su sveštenici Arhijerejskog namesništva pljevaljskog.

Čestitajući svima početak jednog dobrog i bogougodnog dela Episkop Atanasije je rekao: – Nastavljamo da budemo saradnici Božiji u Njegovom delu rukovođenja ljudima, uređivanja ovozemaljskog života, u Njegovom delu spasenja ljudi. To nastavljamo danas, ovog velikog dana, kada osnivamo temelje ovome svetome hramu.

– Pozvani smo od Gospoda Hrista, Boga Ljubavi, i odazivamo se na Njegov poziv da se sabiramo oko Njegove Ljubavi, oko Njegove Dobrote, i da sve druge prizivamo na tu istu Ljubav Božansku. Hram ima tu silu da sabira, i evo sabrali smo se oko najboljega. Najbolje misli, najbolje ideje, najboljeg plana, da na ovome mestu proslavljamo Boga, i da sami činimo ono što je najsvetije, najbolje. Na ovome mestu da gradimo i dograđujemo, dovršavamo i usavršavamo sebe same.

– Rešeni smo da sebe dovršavamo ljubavlju Božijom, dobrotom Božijom, blagodaću Božijom. Elementima uzetim iz Svetoga Pisma, najboljim elementima iz istorije naših predaka, jer ćemo se njih ovde sećati i sebe njima izgrađivati, dovršavati i usavršavati. Svetu su potrebni ljudi utemeljeni na Bogu i Njegovoj dobroti, Njegovoj Ljubavi.

– Crkva je položena na kamenu vere i onaj ko bude gradio, rađao, vaspitavao i obrazovao na tom kamenu to čini na nepokolebljivom temelju i najbolje će uspeti, naglasio je Episkop Atanasije.

Izvor-rtv pljevlja

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Obilježen Međunarodni dan starih – Opština Pljevlja više od deset godina uspješno radi na inkluziji

Predsjednik Opštine Pljevlja Rajko Kovačević primio je uoči Međunarodnog dana starijih osoba gerontodomaćice koje u …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.