utorak , 28 novembra 2023
Početna / Vijesti / Politika / U nedjelju bez izbora u Šavniku

U nedjelju bez izbora u Šavniku

Razlog ponavljanja izbora su incidenti i veći broj nepravilnosti koji su prethodnih nedjelja obilježili izbore u toj poddurmitorskoj varoši

Ove nedjelje izbori u Šavniku neće biti održani na dva preostala mjesta jer, kako je Vijestima kazao predsjednik Opštinske izborne komisije (OIK), Dušan Radanović, članovi OIK-a se nijesu mogli dogovoriti.

„Da se ponovo glasa bila su četiri člana, dok su četiri bila uzdržana tako da ove nedjelje neće biti glasanje, a šta će biti naredne sedmice za sada ne mogu ništa da kažem“, kazao je Radanović.

Na preostala dva mjesta, zgrada Opštine i selo Kruševice, gdje pravo glasa ima 541 birač, do sada je devet puta ponavljano glasanje.

Razlog ponavljanja izbora su incidenti i veći broj nepravilnosti koji su prethodnih nedjelja obilježili izbore u toj poddurmitorskoj varoši. Članovi biračkih odbora iz koalicije „Za budućnost Šavnika“ nijesu dozvoljavali glasačima koji su, kako su tvrdili, iz drugih opština i sa šavničkim krajem nemaju nikakve veze, da glasaju.

Izbori u Šavniku su započeti 23. oktobra, kada su održani i u 14 opština. U svim opštinama su završeni, samo se u Šavniku ponavljaju iz nedjelje u nedjelju.

Na 21. biračkom mjestu glasao je 1.231 birač od 1.968 ukupno upisanih, što je 62,55 odsto.

Koalicija DPS-SD, koja trenutno vrši vlast u Šavniku, do sada je osvojila 549 glasova, koalicija “Za budućnost Šavnika”, koju čine Socijalistička narodna partija (SNP), Nova srpska demokratija (NSD) i Demokratska narodna partija (DNP), 571, dok je za koaliciju Demokrata, Evrope sad i Ujedinjene Crne Gore do sada glasalo 99 birača.

Prema dosadašnjim rezultatima, opozicione koalicije imaju 121 glas više u odnosu na vladajući DPS-SD.

Izvor-vijesti

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

DEMOKRATE: PROBLEMI U OPŠTINI ESKALIRAJU, ZATRAŽIĆEMO HITAN SASTANAK VLADAJUĆE KOALICIJE

Povodom složenih i nagomilanih problema u funkcionisanju lokalne vlasti, a u susret novom Budžetu opštine …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.