ponedeljak , 26 septembra 2022
Početna / Vijesti / Društvo / U nedjelju od 16 do 19 blokada puta Pljevlja-Đurđevića Tara i dovoza uglja u TE Pljevlja

U nedjelju od 16 do 19 blokada puta Pljevlja-Đurđevića Tara i dovoza uglja u TE Pljevlja

Bivši radnici obezbjeđenja Rudnika uglja i bivši radnici “Vektre Jakić” u nedjelju u 16 časova blokiraće magistralni put Pljevlja-Đurđevića Tara, pored Termoelektrane Pljevlja i na taj način pored blokade puta blokirače na tri sata i dovoz uglja jedinu elektranu na termopogon u Crnoj Gori.

Radnici su kazali da su se na ovaj korak odlučili nakon što niko od nadležnih kojima su se obraćali nije odgovorio na njihove zahtjeve. Bivši radnici obezbjeđenja Rudnika uglja smatraju da su ugrožena njihova egzistencija i radnička prava, nakon što je Agencija Sekjuriti gard Montenegro iz Podgorice preuzela poslove obezbjeđenja najveće pljevaljske kompanije. Tvrde da je Agencija koju je izabrana na tenderu za poslove na obezbjeđenju za potrebe Rudnika uglja angažovala ljude bez potrebnih dozvola. Sa druge strane bivšim rudnici Vektre Jakić duguje se od 12 do 40 zarada, a iako već dva mjeseca pritestvuju niko iz Vlade nije ih ni pomenuo.

-Možda će se sada pred izbore sjetiti i dati neko obećenje. Vidimo da Stečajna uprava Vektre Montenegro  prodaje poslovne zgrade u privredi i zemljište u Pljevljima i šume po ukupnoj početnoj cijeni od 4,22 miliona eura. Pozivamo Vladu da kupi to i pokrene proizvodnju u peletari. Te će pare vratiti za manje od pola godine, a odmah može da se uposli oko 500 radnika, kazali su nam bivši radnici Vektre Jakić koji su pozvali sve bivše zaposlene da upornim protestom dođu do svojih prava.

Izvor-rtv pljevlja

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Mještani Šula najavili blokadu puta prema Pljevljima ako Opština ne riješi problem prevoza

Naselje je nekada brojalo oko dvije hiljade stanovnika, a danas s okolnim selima oko četiri …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.