nedelja , 21 aprila 2024
Početna / Vijesti / Društvo / U Pljevljima ne rade sve specijalističke ambulante

U Pljevljima ne rade sve specijalističke ambulante

Iako su specijalističe ambulante počele sa radom 7. decembra u Pljevljima rade samo tri, infektivna, endokrinološka i neurološka, u kojoj radi ljekar iz Berana.  Ne rade internistička i kardiološka ambulanta, za koje je na pregled  dnevno čekalo minimum 20 ljudi. Skoro mjesec Pljevlja nemaju Internistu a ni tri specijalizanta koja su bili angažovani, više ne rade na Internom odjeljenju Opšte bolnice.

Od posledica korona virusa ili zdravstvenih problema na oporavku je sedam ljekara specijalista, od kojih je pet sa Internog odjeljenja. Ima li pomoći za pljevaljsko zdravstvo u kome je radilo 66 specijalista a danas 22?

Redakciji Pljevaljskih novina obratila se za pomoć rodbina  kovid pacijenta iz Kovid bolnice, koji tvrde da su uputili pritužbe i pitanje epidemiologu, koji je iz Podgorice stigao na ispomoć Pljevljima, zašto je u stacionaru dozvoljeno da neki člnovi rodbine njeguju i posjećuju oboljele od kovida? Takođe, kažu, da se na Internom se nastvalja praksa, na koju su pacijenti više puta ukazivali, da se u istim bolničkim sobama liječe redovni i kovid pacijnti.

Upitana da prokomentariše ovakve tvrdnje sugrađana epidemiološkinja Aleksandra Nikolić kaže imaju saradnji sa Opštom bolnicom i da su svakodnevno u komunikaciji.

-Nije dozvoljeno da bilo ko ko nije kovod pacijjent nalazi se u kovid zoni .Ukoliko se neko zadesio u kovid zoni zato što je član porodice, ta osoba je testirana i stavljena  u samoizolaciju. U Pljevljima se epidemiolozi  mijenjaju sedmično, prethodni kolega je bio u obilsku odjeljenju. Opšta bolnica radi sve po protokolu i kovid pacijenti se odmah premještaju u kovid zonu. Pratimo redovno situaciju u Opštoj bolnici, upoznati smo sa situacijom koja se deševala i sve je stavljeno pod kontrolu, kazala je za Pljevaljske novine dr  Nikolić dodajući da Pljevlja nisu imala velike skokove u broju novooboljelih i „ako nastavimo da se pridržavamo propisnih mjera nadam se da nećemo imati velikih skokova u broju novooboljelih“.

Kovid stacionar
Kovid stacionar
Kovid stacionar
Kovid stacionar 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

ELEKTROPRIVREDA DOBILA NOVI ROK DA RIJEŠI PROBLEM PRAŠINE

Mještani pljevaljskog naselja Komini i danas su se okupili na protestnom skupu kako bi upozorili …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.