ponedeljak , 27 maja 2024
Početna / Vijesti / Društvo / U Podgorici građani kamenovali policiju, četiri povrijeđena

U Podgorici građani kamenovali policiju, četiri povrijeđena

Građani blokirali kružni tok prema Aerodromu Podgorica, kamenovali policijsku patrolu koja se nalazila u blizini a nakon dolaska Interventne jedinice nastavili kamenovanje kojom prilikom je jedan policijski službenik zadobio povrede u predjelu glave dok su tri policijska službenika zadobila povrede u predjelu tijela, navodi se u saopštenju Uprave za policiju CG.

Naime, policijska patrola je večeras oko 19,00 časova primjetila grupu građana koja se sumnjivo ponašala i pokušala da ih legitimiše što su oni odbili i kamenovali dva policijaca i vozilo.

Grupa građana je blokrala saobraćaj na kružnom toku prema Aerodromu Podgorica a na lice mjesta je odmah upućena Interventna jedinica policije.

Prilikom preduzimanja zakonskih mjera i radnji građani su kamenovali službenike Interventne jedinice kada je u glavu kamenicom pogođen službenik Centra bezbjednosti Podgorica Dalibor Živković.

On je zadobio povrede glave i transportovan je u Urgentni blok na ukazivanje pomoći.

Zbog blokade puta Hitna medicinska pomoć nije uspjela da dođe do povrijeđenog policijaca. Njega je do Urgentnog bloka trasportovao jedan građanin, koji mu je i ukazao pomoć, a kojem se ovom prilikom i zahvaljujemo.

Osim Živkovića, još tri službenika Uprave policije su u ovom događaju zadobila lake tjelesne povrede.

Blokada koju su građani uspostavili je otklonjena i saobraćaj se odvija normalno.

U toku su dalje policijske mjere i radnje na identifikovanju i procesuiranju lica.

Uprava policije ukazuje na činjenicu da pozivi vjerskih velikodostojnika dovode do narušavanja javnog red i mira, ugrožavanja imovine i do povrjeđivanja policijskih službenika. Za ovakve buduće incidente samatraćemo da su odgovorni organizatori ovih aktivnosti uključujući i crkvene velikodostojnike. 

TIM ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU

povrijeđeni policajac

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Još bez registra pedofila, sudovi poslali nepotpune podatke

Registar pedofila u Crnoj Gori koji je trebalo da bude gotov u decembru još uvijek …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.