subota , 20 aprila 2024
Početna / Vijesti / Društvo / U posjeti Opštini Lukavac boravile delegacije iz Velenja i Pljevalja

U posjeti Opštini Lukavac boravile delegacije iz Velenja i Pljevalja

U proteklim danima u radnoj posjeti opštini Lukavac boravili su gosti iz Slovenije i Crne Gore – delegacija Mestne Občine Velenje predvođena županom Peterom Dermolom i delegacija Opštine Pljevlja predvođena predsjednikom Opštine Igorom Golubovićem.

Cilj radne posjete je njegovanje prijateljskih odnosa i unaprijeđenje saradnje, razmjena dobrih praksi i iskustava i iznalaženje mogućnosti realizacije zajedničkih projekata sa ciljem stvaranja boljeg ambijenta u našim lokalnim zajednicama.

„Bila je izuzetna čast imati priliku da delegacije iz prijateljskih opština Velenja i Pljevalja ugostimo u našoj opštini i poželimo im srdačnu dobrodošlicu. Opština Lukavac, kao jedinica lokalne samouprave, uspostavlja i održava dobru saradnju sa jedinicama lokalne samouprave u Bosni i Hercegovini a i šire, i iskreno se radujemo što je ozbiljnija i čvršća prijateljska veza uspostavljena i sa opštinama iz prijateljskih zemalja Republike Slovenije i Crne Gore“, istakli su iz Opštine Lukavac.

U okviru posjete, između ostalog, upriličen je svečani prijem u kabinetu načelnika Opštine Lukavac Edina Delića, posjećene su neke od kulturno-istorijskih i prirodnih znamenitosti na području  opštine Lukavac, te su organizovane posjete uspješnim i respektabilnim kompanijama koje posluju u Lukavcu. Između ostalog, posjećena je kompanija u pripremi – Voith Hydro Bosnia, kao i Fabrika cementa Lukavac gdje se razgovaralo o mogućim pravcima dalje tranzicije.

Delegacije iz Velenja i Pljevalja su prisustvovale svečanoj dodjeli priznanja – tradicionalnoj manifestaciji „Lider biznisa“ TK i pružile podršku načelniku dr.sc. Edinu Deliću koji je dobio priznanje za „najnačelnika“.

posjeta Lukavac

Prilikom radne posjete, organizovana je radna sesija na temu potencijalnih projekata na kojima bi postojala mogućnost saradnje između opština Lukavac, Pljevlja i Velenje, dugoročnih projekata i ideja koje bi bile od interesa za ove opštine, međusobne saradnje i mjera koje mogu preduzeti ove lokalne zajednice u očuvanju interesa građana i lokalnih zajednica u procesu provođenja „EU Green Deala“ i energetsko-klimatskih tranzicija u EU i regiji zapadnog Balkana, promocije saradnje na lokalnom nivou: zajednički nastup u provođenju reformi EU i zemljama Zapadnog Balkana, prezentacije potencijalnih projektnih ideja u skladu sa principima energetske tranzicije u EU.

„Ova radna posjeta bila je prvi korak konkretizovanja naših namjera da pospješimo saradnju kroz zajedničke projekte a na obostrano zadovoljstvo i benefite za građane sve tri lokalne zajednice“, zaključeno je nakon dvodnevnih sastanaka predstavnika opština Pljevlja, Velenje i Lukavac.

Izvor pljevlja.me

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Učenici Srednje stručne škole na usavršavanju u Španiji

Grupa učenika Srednje stručne škole Pljevlja odjeljenje IV2 – Tehničar za kompjutersko upravljanje i konstruisanje …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.