nedelja , 4 decembra 2022
Početna / Vijesti / Društvo / U protekla tri dana policija uhapsila 48 vozača

U protekla tri dana policija uhapsila 48 vozača

U protekla tri dana, službenici saobraćajne policije su shodno Zakonu o bezbjednosti saobraćaja na putevima, zbog počinjenih prekršaja lišili slobode 48 lica.

Imajući u vidu da se radi o najtežim prekršajima kao što su prekoračenje propisane brzine, prisustvo alkohola u organizmu, ne zaustavljanje na znak policijskog službenika, kojima vozači ugrožavaju svoje ili živote drugih učesnika u saobraćaju, te da brojni apeli Uprave policije, kao i visoke propisane kazne Zakonom o bezbjednosti saobraćaja na putevima, na određeni broj vozača i dalje ne utiču, ovaj podatak i te tako zabrinjava.

Još jednom apelujemo na vozače da vožnju prilagode uslovima i stanju na putevima, te da odgovornim ponašanjem, poštujući saobraćajne propise, doprinesu ličnoj i bezbjednosti ostalih učesnika u saobraćaju.

Službenici saobraćajne policije će nastaviti, u skladu sa zakonom, prvenstveno kroz preventivne aktivnosti i povećano prisustvo na najfrekventnijin saobraćajnicama, ali i pojačanim kontrolama, sa posebnim akcentom na kontrolu počinilaca najtežih prekršaja, da utiču na ponašanje vozača i doprinesu nesmetanom i bezbjednom odvijanju drumskog saobraćaja.

TIM ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

SUTRA SLAVIMO VAVEDENJE! Po jutru na ovaj veliki praznik prema narodnom verovanju znaćemo kakva će nam biti sledeća godina!

Srpska pravoslavna crkva i vernici sutra slave Vavedenje Presvete Bogorodice – jedan od dvanaest velikih …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.