nedelja , 26 maja 2024
Početna / Vijesti / Politika / U toku recepti kampanje DPS – zastašivanje, obećanja, prećutkivanje

U toku recepti kampanje DPS – zastašivanje, obećanja, prećutkivanje

Kampanja DPS i njenih koalicionih partnera, odvija se ovih dana, po oprobanim receptima pritisaka, ucjena, zastrašivanja, davanja lažne nade i nerealnih obećanja. Javna preduzeća postala su poligoni za progon političkih neistomišljenika i maltretiranje svih za koje se i posumnja da će glasati protiv. Suspendiju se vrsni stručnjaci koji odbijaju da brane pred javnošću nebuloze o uspješnom poslovanju svojih direktora. U svemu tome najveći pritisak trpe oni koji su na ivici socijalne potrebe i čije bi porodice gubitak posla doveo na rub propasti. O tome ova Koalicija posjeduje neoborive dokaze i pružiće pomoć svima koji se odluče da ovakav neviđen mobing procesuiraju.

Lokalna DPS vlast ovih dana tajno privodi na ispiranje mozga pljevaljske privrednike sve do vlasnika najmanjih trogovinskih i ugostiteljskih radnji. Ono što im sigurno na tim sastancima ne smiju reći to je da su Pljevlja najnepogodnija sredina za biznis ne samo u Crnoj Gori, da privrednici imaju duplo više nameta nego u drugim opštinama, odnosno ukupno 226 naknada i taksi, da za biznis kredite Pljevljaci moraju ponuditi hipoteku dva puta veću od iznosa kredita i da je tokom prošle godine Investicionorazvojni fond Crne Gore u Pljevlja investirao samo 735. 000 evra, dok je u Bijelo Polje iz ovog fonda otišlo 11,7 miliona. Na tim sastancima niko od DPS instruktora sigurno nije pomenuo zbog čega Pljevlja nemaju industrisku zonu i zašto su upropastili prekogranični IPA projekat „Vino i Sir“ vrijedan ukupno pola miliona evra i tako potpuno izgubila rejting za učešće u milionskim projektima koje finansira Evropska unija.

U skladu sa oprobanim metodama, pljevaljska DPS vlast oštricu svoje kampanje usmjerila je i ovaj put prema najugroženijim slojevima stanovništva računajući da ih može potkupljivati za sitne pare i davanje lažnih obećanja. To je pokazala navodno redovna komisija za dodjelu tuđe njege i pomoći koja je svoj posao odradila prije nekolike večeri u Centru za socijalni rad. Tom prilikom za samo dva sata ispred komisije je prošlo oko 300 podnosilaca zahtjeva za tuđu njegu i pomoć. Dakle, starim, bolesnim i nemoćnim dato je manje od pola minuta da mogu da kažu „dobro veče“, „zovem se tako i tako“ i „doviđenja“. Međutim političkim inženjerima DPS-a i to je bilo dovoljno, jer su najugroženijim Pljevljacima pružili prećutno lažnu nadu da će im zahtjevi biti prihvaćeni, posebno ukoliko glasaju za vlast. Naravno, ogromnoj većini njih, rješenja kojima se odbija njihov zahtjev stići će tek poslije izbora. Strašno!

Pres služba

Koalicije NSD-SNPCG-PzP „Da Pljevljima svane- složno i iskreno naprijed“

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

“Ako nad srpskim narodom nije učinjen genocid onda ni jedan narod ne zna šta je to”

Lider Ujedinjene Crne Gore, Goran Danilović, u saopštenju je poručio da se dvije i po …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.