ponedeljak , jun 1 2020
Početna / Vijesti / Društvo / Učiteljica iz Bara dobila uslovni otkaz

Učiteljica iz Bara dobila uslovni otkaz

ODLUKA DIREKTORICE

Učiteljica iz Osnovne škole (OŠ) „Jugoslavija“ u Baru Rada Višnjić dobila je uslovni otkaz, saopštila je danas direktorica te škole Biljana Vukmanović.

„U toku pokretanja i trajanja postupka utvrđivanja odgovornosti u vezi sa dešavanjem od 27.01.2020. godine u OŠ „Jugoslavija“ u Baru, u slučaju Rade Višnjić, zaposlene na radnom mjestu nastavnik razredne nastave u ovoj školi, u proteklih 20 dana bili smo, nažalost, svjedoci brojnih neistina, ali i neprimjerenih, proizvoljnih i činjenično neutemeljenih izjava ovim povodom. Ipak, postupak je sproveden profesionalno i nepristrasno. 18.02.2020. godine, nakon okončanog postupka, kao direktor škole shodno zakonskim odredbama i težini povrede radne obaveze, donijela sam Odluku kojom se Radi Višnjić izriče mjera Uslovni prestanak radnog odnosa, sa mogućnošću prestanka radnog odnosa, ako zaposlena u periodu od šest mjeseci od dana izrečene mjere učini težu povredu radne obaveze. Istovremeno, rješenje o privremenom udaljenju – suspenziji, prestaje da važi, jer je postupak utvrđivanja odgovornosti okončan donošenjem Odluke“, istakla je Vukmanović.

Ona je dodala da je u međuvremenu, na svojim redovnim sjednicama, Školski odbor ali i Savjet roditelja OŠ „Jugoslavija“ poslao jasnu poruku da učionica nije i ne smije da bude mjesto za bilo kakvu vrstu političkog djelovanja, kao i da je misija svakog prosvjetnog radnika da djecu obrazuje, vaspitava i prosvećuje, uz uvažavanje ličnosti djeteta i poštovanje različitosti.

„OŠ „Jugoslavija“, kao i do sad, ostaje na temeljima baštinjenja znanja, vještina, etičkih i kulturnih vrijednosti, multietničkog sklada i multikonfesionalnosti, uz svoju najvažniju ulogu: da se djeca u njoj osjećaju prijatno, dobrodošlo i da uspomene za svoju školu vežu samo za lijepe trenutke. Na to imaju pravo a mi, zaposleni u školi, imamo obavezu da im ostvarenje tog prava i omogućimo“, rekla je Vukmanović.

Đaci dobili zadatak da slikaju trobojku: OŠ Jugoslavija u Baru

OŠ Jugoslavija u Baru (Foto: Facebook)

 

Ona je poručila da želi da ukaže na ogromnu potrebu razumijevanja između zaposlenih u vaspitno-obrazovnim ustanovama i roditelja.

„Samo skupa, udruženi, zajedničkim naporima i saradnjom, djecu možemo izvesti na put kojim treba da hodi svaki mladi čovjek 21. vijeka. Naša je obaveza da im pružimo ruku, kako bi sjutra postali humanisti, obrazovani i emancipovani ljudi, spremni da odgovore izazovima novog, savremenog doba koje zhtijeva kulturnog, odgovornog i svestranog pojedinca, sa razvijenim osjećajem empatije, poštovanja različitosti i željom da u svakom smislu unaprijedi okruženje u kojem živi i stvara, u nasljeđe generacijama koje dolaze. Iskreno vjerujem da će naša zajednička misija opravdati viziju koju sada imamo. Jer – to dugujemo djeci“, zaključila je Vukmanović.

 

IZVOR: VIJESTI.ME

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

gimnazija-pljevlja-1

U pljevaljskoj Gimnaziji 35 maturanata sa diplomom “Luče”

Diplomu „Luča“ dobilo je 35 maturanata gimnazije „Tanasije Pejatović“. Rukovodstvo škole zadovoljno je postignutim, jer …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *