ponedeljak , 20 maja 2024
Početna / Vijesti / Društvo / UGALJ STIŽE U DOO „GRIJANJE“

UGALJ STIŽE U DOO „GRIJANJE“

Nakon što bivša uprava pljevaljskog lokalnog preduzeća DOO „Grijanje“ nije vršila isplatu uglja u prošloj grejnoj sezoni, sadašnja uprava svaku novu isporuku uglja mora odmah da plati. U ovom preduzeću tvrde da se više ugalj ne uzima na odloženo plaćanje i da se dugovi po tom osnovu ne uvećavaju. 

-Svaku tonu uglja koju preuzmemo od Rudnika uglja odmah plaćamo, rekli su nam u pomenutom lokalnom preduzeću uz objašnjenje da je to i jedini način da se snabdjevanje sa ugljem ne ugrozi. U ovom preduzeću su svjesni teškoća i prevelikih dugova koji su im ostavljeni, ali navode da se usluge uredno pružaju svima. 

Nemamo pritužbi na kvalitet grijanja od vlasnika stanova, kao što nemamo ni pritužbi na grijanje od vlasnika poslovnih prostora. Trenutno je situacija zadovoljavajuća i nadamo se da će tako biti tokom čitave grejne sezone, tvrde u DOO „Grijanje“. 

Bivše rukovodstvo na čelu sa Mervanom Avdovićem tokom prošle godine nije Rudniku uglja plaćalo ugalj uopšte, pa su dugovi po toj osnovi dostigli iznos od 166 hiljada evra. Dugovi ovog preduzeća su dostigli iznos od preko 400 hiljada evra, a preduzeće je posebno opterećeno nakon što je bivša uprava od oktobra prošle godine do avgusta ove godine zaposlila deset novih radnih na neodređeno vrijeme. Sada preduzeće ima 35 radnika, od čega njih 18 radi u proizvodnji, odnosno u Toplani, a 17 u administraciji. U takvim okolnostima preduzeće je dobilo i zaposleno lice na poziciji potparola, što govori da se smišljeno išlo na uvećanje broja zaposlenih. 

Prije nekoliko dana opštinski revizor, po nalogu predsjednika opštine dr Darija Vraneša, izvršio reviziju i dao predlog da se u neko dogledno vrijeme u preduzeće uvede stečaj.

Izvor-pvsvitanje

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Pripremaju papire za deponiju u Šumanima

Više od 40 godina pepeo i šljaka, nusprodukti rada Termoelektrane Pljevlja, odlažu se na Maljevcu …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.