nedelja , 4 decembra 2022
Početna / Vijesti / Društvo / Uhapšeno 20 osoba, sumnjiče se za utaju poreza

Uhapšeno 20 osoba, sumnjiče se za utaju poreza

Po nalogu Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici, službenici Regionalnog centra „Centar“, Odjeljenje bezbjednosti Podgorica, podnijeli su krivičnu prijavu protiv 24 fizička i 21 pravnog lica zbog sumnje da su u periodu od 18. decembra 2019. do 1. jula 2022. godine pričinili štetu budžetu Crne Gore u ukupnom iznosu od oko 400.000 eura, te je lišeno slobode 20 osoba, dok se ostala lica potražuju.

 (Foto: Uprava policije)

Kako navode u saopštenju Uprave policije, za krivično djelo utaja poreza i doprinosa sumnjiče se 21 pravno i 24 fizička lica i to: S.P. (21), M.Š. (35), R.Š. (52), T.Š. (50), D.G. (54), J.M. (35), N.S. (31), Ž.J. (59), D.B. (39), M.Š. (52), J.Č. (45), D.K. (56), G.P. (59), M.D. (42), V.P. (37), P.T. (50), M.Đ. (40), D.R. (43), S.H. (42), N.B. (35), R.Ć. (49), A.D. (44), M.K. (27), R.K. (44).

R.Š. se, kako dodaju, sumnjiči i da je bespravno podigao novac u iznosu od 1.793.641 eura sa računa privrednog društva bez pravdanja odgovarajućom dokumentacijom.

Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici formiralo je krivični predmet protiv 21 pravnog lica sa sjedištima u više gradova na teritoriji Crne Gore i odgovornih lica u tim pravnim licima.

Kako navode u saopštenju ODT-a, visina utajenog poreza za period od 2019. godine do 2022. godine, na štetu budžeta Crne Gore, je oko 374.000 eura.

Predmetom je obuhvaćeno pravno lice „S.“ DOO iz Podgorice i odgovorno lice S.P.; pravno lice „N.I.“ DOO iz Podgorice i odgovorno lice D.G.; pravno lice „LB.“ DOO iz Budve i odgovorno lice P.T., pravno lice „E.E.“ DOO iz Budve i odgovorno lice M.Đ. iz Budve; pravno lice „L.I.“ DOO iz Cetinja i odgovorno lice J.M., pravno lice „A.P.“ DOO iz Podgorice i odgovorno lice N.S.; NVO S.P.F.C.G. odgovorno lice Ž.J.; pravno lice „D“ DOO iz Podgorice i odgovorno lice D.B.; pravno lice „S.“ DOO i odgovorno lice M.K.; pravno lice „S.I.“ DOO iz Cetinja i odgovorno lice R.K., pravno lice „S.I.“ DOO iz Podgorice i odgovorno lice M.Š.; pravno lice „Č.G.“ DOO iz Podgorice i odgovorno lice J.Č.; pravno lice „S.D.I.“ DOO i odgovorno lice D.K.; pravno lice „G.“ DOO iz Podgorice i odgovorno lice G.P.; pravnog lica „G.M.“ DOO iz Podgorice i odgovorno lice M.D.; pravno lice „M.N.L.C“ DOO iz Podgorice i odgovorno lice V.P.; pravno lice „G.P.A“ DOO iz Herceg Novog i odgovorno lice A.D., pravno lice „B.P.“ DOO iz Budve i odgovorno lice D.R, pravno lice „D.H.“ DOO iz Bijelog Polja i odgovorno lice S.K; pravno lice „K.G.“ DOO iz Nikšića i odgovorno lice N.B; pravno lice „L.M.“ DOO iz Nikšića i odgovorno lice R.Ć. 

Takođe, predmetom su obuhvaćena i tri fizička lica i to: M.S., R.S. i T.S., svi iz Podgorice, zbog istog krivičnog djela.

Izvor-rtcg portal

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

SUTRA SLAVIMO VAVEDENJE! Po jutru na ovaj veliki praznik prema narodnom verovanju znaćemo kakva će nam biti sledeća godina!

Srpska pravoslavna crkva i vernici sutra slave Vavedenje Presvete Bogorodice – jedan od dvanaest velikih …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.