sreda , 30 novembra 2022
Početna / Vijesti / Ekonomija / Ukoliko ne bude avansnih uplata, preostaje nam da uhapse naše porodice kako bi preživjele

Ukoliko ne bude avansnih uplata, preostaje nam da uhapse naše porodice kako bi preživjele

Kod 49 radnika opštinskog preduzeća “Komunalne usluge”, nakon jučerašnjeg sastanka sa predstavnicma lokalne uprave, prevladala je nada da će što prije dobiti neku od 11 neisplaćenih zarada, a od najavljene obustave rada se odustalo. Iako nisu dobili precizne rokove u kojima će primiti svoje lične dohotke sekretar za komunalne djelatnosti Zoran Čolović obećao im je da će “avansno plaćatii svaki ugovoreni posao, od koga mogu podijeliti zarade”. U ime radnika Kuomunalnih usluga to je danas saopštio Vukadin Šljukić, predsjednik Sindkilane organizacije Unije slobodnih sindikata. Šljukić je demantovao izjave predsjednika opštine Igora Golubovića, koje je dao za RTVCG, o 10 isplaćenih zarada radnicima Komunalnog. Komentarišući Golubovićevu izjavu za radnike Komunalnog da “vjeruje da nismo gladni” Šljukić je poručio da sit gladnom ne vjeruje, te da pored prirodne katastrofe izazavane virusomkorona kod radnika Komunalnih usluga  je “prisutna epidemija praznih džepova” i da bi preživjeli preostaje im da izvdu porodice na ulicu u vrijeme zabrane kretanja da ih uhapse.

-Nama preostaje samo da izvedemo porodice na ulice,  da nas uhapse da bismo tako preživjeli. Četiri predstavnika radnika juče su imala sastanak sa Igorom Golubovićem, Zoranom Radoševićem, Zoranom Čolovićem i Galom Mazalicom. Predsjednik opštine Golubović nas je primio na njemu svojstven način, iznio je svoje mišljenje i nije saslušao naše stavove, otišao je a mi nismo imali kad da reagujemo. Sa sekretarom Čolovićem dogovoreno je da krenemo sa radom da bi nam avansno svaki odrađeni posao plaćali, kako bi od toga mogli da dijelimo zarade. Jutros smo počeli čišćenje korita Ćehotine, groblja na Varoši, postavljanju vertikalne signalizacije. Nikakve rokove nismo dogovorili, nadamo se da će biti dobro, rekao je Šljukić demantujući navode lokalne uprave da trećina radnika u Komunalnim uslugama ne radi jer bi se protiv takvih automatski poveo desciplinski postupak.

-Zbog virusakorone I ograničenja kretanja vikendom posle 13 sati nismo u mogućnosti da ostvarimo dodatnu zaradu, da odemo u prirodu i beremo pečurke. Postoje prirodne katastrofe a kod radnika Komunalnih usluga ima i teža epidemija koja se zove prazan džep, zaključio je Šljukić.

Vukadin Šljukić, predsjednik Sindikalne organizacije Unije slobodnih sindikata

Vukadin Šljukić Vukadin Šljukić KomunalnoVukadin Šljukić Vukadin Šljukić Komunalno

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Ograničenje rasta cijene peleta važiće i dalje

Vlada ima obavezu da jednom u roku od tri mjeseca preisputuje važenje odluke o ograničavanju …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.