utorak , 3 oktobra 2023
Početna / Vijesti / Društvo / Ukradeni dani sreće

Ukradeni dani sreće

Sedam mjeseci učenici nisu bili u školskim klupama. Nisu osjetili radost osvajanja novih znanja, druženja na velikom odmoru, isčekivanje školskog zvona, žagor i snagu mladosti koja se preliva na čitavo društvo.

Nikada kao ove godine  djeca nisu očekivala početak školske godine. Kako je u CG početak odložen za 30 dana javila se bojazan hoće li ići u školu. Većina djece sa kojim sam razgovarala ne žele on line nastavu. Kazu da tu nisu ništa naučili. Pristaju, da zbog kašnjenja školske godine, i nemaju školski raspust. Priznaju da nisu znali koliko je lijepo ići u školu dok se nije desila zabrana

Čudne su preporuke za odlazak djece u školu. Nošenje maski kod djece može ostaviti traume i prosledice po zdravlje, jer maska je simbol straha i kazne. Primjer Švedske pokazuje da  se  kolektivni imunitet može steći bez karantina i maski.

Biće zanimljivo propratitu novi početak školske godine. Kako su izgledali prvi pismeni sastavi u školama koje su na vrijeme počele sa radom danas su čitali mnogi ljudi putem društvenih mreža. Nakon čitanja uz osmeh na licu za tren svi će odlutati u djetinjstvo, dane pune sreće, i upitati se da li se danas djeci uskraćuje bezbrižno djetinjstvo.


Doživljaj sa letnjeg raspusta Fejsbuk
Doživljaj sa ljetnjeg raspusta
Fejsbuk

U izbornoj i postizbnoj atmosferi izgleda kao da su djeca zaboravljena. Nema stručnih rasprava psihologa, prosvetnih i zdravstvenih radnika kako će se vrijeme NKT mjera odraziti na razvoj ličnosti, obrazovanje i razvoj djece. Kako će izgledati fotografije iz školskih dana, kako će se raspoznavti djeca bez lica?

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Javni poziv za sufinansiranje troškova medicinski potpomognute oplodnje u opštini Pljevlja za 2023.godinu

Javni poziv za sufinansiranje troškova medicinski potpomognute oplodnje u opštini Pljevlja za 2023.godinu možete pogledati OVDJE. …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.