nedelja , 21 aprila 2024
Početna / Vijesti / Kultura / Umjeće najmlađih na klaviru

Umjeće najmlađih na klaviru

Većinom polaznici prvog i drugog razreda osnovne muzičke škole u Pljevljima, sinoć su u Sali Akademskog centra, održali javni interni čas. Dvadesetitroje učenika, u klasi profesorica muzike Snežane Fatić i Danke Popović, pokazalo je svoje umjeće na klaviru.

klavirklavir2klavir3

Prvacima je ovo bio i prvi javni nastup, pa roditelji i publika nisu štedjeli u podršci aplauzima. Stariji polaznici klavira Marijana Gluščavić, Sara Drobnjak, Kalina i Teona  Ječmenica, Ivana Vojinović, Ena Tabaković Dunja Dragašević i Ksenija Anđušić svirale su valcere, Mađarski ples, Vivaldijevo Proljeće, Mirnu jesnju noć  i Čajkovskog.

interni-cas-1

Od učenika prvog razreda svirali su  Ana Sokić, Nađa Stanić, Lana Drobnjak, Asja Dragašević, Ana Mićković, Ana Grujić, Anđela Femić, Anastasija Savić, Dubravka Vraneš, Elmir Ašćerić, Sofia Golubović, a od drugih razreda Ena Katana, Nikolina Martinović, Ognjen Vraneš i Sergej Laušević.

U 45-tominutnom času uživali su publika i učenici a atmosfera je bila svečana i praznična – svečane haljnice, frizure, nakloni i tišina i pažnja sa kojojm je sve propraćeno. Interni  čas je lijep gest profesora da ohrabre učenike za javne nastupe . Sala je bila prepuna roditelja i rodbine.

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Koncert „Valentina“ u Pljevljima

U subotu, 13. aprila, sa početkom od 20 časova, na Velikoj sceni JU Centar za …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.