petak , 21 juna 2024
Početna / Vijesti / Društvo / UP: Četiri policajca oboljela od COVID-19

UP: Četiri policajca oboljela od COVID-19

NIJESU SE INFICIRALI NA POSLU

Kod četiri službenika Uprave policije registrovan je virus COVID 19, 78 je stavljeno u samoizolaciju dok se četiri nalaze u karantinu, saopštio je Savjet za građansku kontrolu rada policije.

Savjet je naveo da su policijski službenici stavljeni u samoizolaciju ili karantin jer su oni ili članovi njihovog domaćinstva doputovali iz inostranstva ili su imali privatno rizičan kontakt ili je do rizičnog kontakta došlo uslijed obavljanja redovnih policijskih poslova.

„Savjet je obaviješten da, niti u jednom slučaju od do sada registrovanih, razlozi ne proizilaze iz djelokruga policijskih poslova tj. iz kontakata sa građanima“, navodi se u saopštenju.

Neposredna primjena policijskih ovlašćenja i rad svih odjeljenja i centara bezbjednosti Uprave policije prilagođen je vanrednim okolnostima uzrokovanih epidemijom i organizovan je na način koji je bezbjedan za policijske službenike i građane.

„Rukovodstvo Uprave policije sprovodi potrebnu kontrolu izloženosti riziku i policijski službenici, službena vozila i prostorije koje koristi policija su snabdjeveni odgovarajućom ličnom zaštitnom opremom i dezinfekcionim sredstvima“, saopšteno je iz Savjeta.

Nijedan policajac nije zaražen kroz kontakt sa građanimaNijedan policajac nije zaražen kroz kontakt sa građanima
izvor: rtcg.me

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Predsjednik Skupštine CG Andrija Mandić posjetio Srednju stručnu školu u Pljevljima

Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić danas je posjetio Srednju stručnu školu (SSŠ), razgovarao sa …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.