utorak , decembar 1 2020
Početna / Vijesti / Društvo / UP: Krivične prijave protiv četiri osobe

UP: Krivične prijave protiv četiri osobe

Oštetili Budžet za oko 460.000 eura

 

Službenici Centra bezbjednosti Herceg Novi su podnijeli krivičnu prijavu protiv ukupno četiri lica koja se terete za krivično djelo utaja poreza i doprinosa u produženom trajanju.

Krivična prijava je podnijeta protiv M.I. (52) državljanina Bosne i Hercegovine sa prebivalištem u Herceg Novom, L.V. (59) iz Herceg Novog, S.P. (54) i N.P. (47) oboje državljani Rusije.

Ova lica su kao suinvestitori izgradili stambeni objekat u Herceg Novom nakon čega su kao suvlasnici, tokom 2015., 2016., 2017. i 2018. godine izvršili promet – prodaju većeg djela pripadajućih stambenih jedinica i na taj način pojedinačno, shodno vlasničkim udjelima, ostvarili prihod koji su prema Zakonu o PDV-u bili u obavezi prijaviti nadležnom poreskom organu i platiti pripadajuće poreske obaveze.

Tokom izviđajnog postupka policija je došla do sumnje da ova lica nijesu registrovana kao poreski obveznici, niti su nadležnom poreskom organu prijavili ostvareni prihod od prodaje novoizgrađenih stambenih jedinica na naprijed navedenoj lokaciji u ukupnom iznosu od 2.194.555 eura.

Osumnjičeni, u namjeri da izbjegnu plaćanje pripadajućih poreskih obaveza nadležnom Poreskom ogranu, nijesu podnosili obavezne mjesečne poreske – PDV prijave, niti su izvršili plaćanja pripadajućih poreskih obaveza PDV u iznosu od 416.584 eura a što su bili u obavezi shodno Zakona o porezu na dodatu vrijednost.

Obzirom da nijesu izvršili ni obavezu prijave i plaćanja poreza na dohodak fizičkih lica za naprijed naznačeni period u iznosu 42.562 eura što su bili u obavezi shodno Zakonu o porezu na dohodak fizičkih lica, oštetili su Budžet Crne Gore u ukupnom iznosu 459.148 eura.

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

te

Vlade usvojila Informaciju o zaključivanju aneksa 1 ugovora o korišćenju sredstava za realizaciju projekta „Upravljanje industrijskim otpadom i čišćenje“ za remedijaciju lokacije Pljevlja

Vlada Crne Gore je u četvrtak, 19. novembra 2020. godine, bez održavanja sjednice, a na …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *