nedelja , jun 7 2020
Početna / Vijesti / Društvo / UP: Podnijete 22 krivične prijave za privredni kriminal

UP: Podnijete 22 krivične prijave za privredni kriminal

„Evazija“: Prijave podnijete protiv 25 lica

Službenici Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije u saradnji sa službenicima centara bezbjednosti Podgorica, Berane, Herceg Novi, Budva i Nikšić u nastavku aktivnosti u okviru operativnog plana „Evazija”, u dijelu koji se odnosi na nezakonitosti pravnih i fizičkih lica u postupku skraćenog postupka dobrovoljnih likvidacija privrednih društava, u periodu januar – mart  2020. godine podnijeli su 22 krivične prijave protiv 25 lica.

U Podgorici je devet krivičnih prijava podnijeto protiv 12 lica, u Beranama pet prijava protiv pet lica, Kotoru četiri krivične prijave protiv četiri lica, Herceg Novom dvije krivične prijave protiv dva lica, u Nikšiću i Rožajama je procesuirano po jedno lice.

Ova lica se terete za krivična djela navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja, falsifikovanje isprave i krivično djelo prevara.

Prijavljeni su u svojstvu osnivača i izvršnih direktora  privrednih  društava, naveli notare da ovjere izjave u kojima je navedeno da su izmirene sve obaveze koje su ta privredna društva imala prema povjeriocima, zaposlenima i Poreskoj upravi, iako su znali da su podaci u istim neistiniti, a zatim su takve izjave sa neistinitim sadržajem upotrijebili prilikom podnošenja zahtjeva Poreskoj upravi za pokretanje postupka dobrovoljne likvidacije privrednih društava čiji su osnivači i izvršni direktori, pri čemu je pričinjena ukupna šteta Budžetu Crne Gore u iznosu od oko 366.614 eura.

Aktivnosti u sklopu plana aktivnosti Operativnog tima za sprječavanje i otkrivanje počinioca krivičnih djela utaje poreza i doprinosa, nedozvoljene trgovine i krijumčarenja, i operativnog plana “Evazija” se nastavljaju, a o rezultatima sprovedenih aktivnosti  blagovremeno će biti dostavljen izvještaj.

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

vektra-jakić

Brković od jula ne smije da siječe šumu

Vektra Jakić, čiji je vlasnik Dragan Brković, 30. juna će izgubiti svaku mogućnost da vrši …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *