ponedeljak , 27 maja 2024
Početna / Vijesti / Društvo / Uprava policije apeluje na građane da voze oprezno

Uprava policije apeluje na građane da voze oprezno

U posljednja 24 časa, službenici saobraćajne policije su shodno Zakonu o prekršajima i Zakonu o bezbjednosti saobraćaja na putevima, zbog počinjenih prekršaja lišili slobode 17 vozača.

Ovaj podatak posebno zabrinjava, imajući u vidu da se radi o najtežim prekršajima, kojima su vozači ugrozili svoje ili živote ostalih učesnika u saobraćaju.

Apelujemo na vozače, da vožnju prilagode uslovima i stanju na putu, te da odgovornim ponašanjem, poštujući saobraćajne propise, doprinesu ličnoj i bezbjednosti ostalih učesnika u saobraćaju.

Službenici saobraćajne policije će i narednom periodu, u skladu sa zakonom, prvenstveno kroz preventivne aktivnosti i povećano prisustvo na najfrekventnijin saobraćajnicama, ali i pojačanim kontrolama, sa posebnim akcentom na kontrolu počinilaca najtežih prekršaja, (prekoračenje dozvoljene brzine, upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola,  kontrola motociklista, i sl), nastojati da utiču na ponašanje vozača i doprinesu nesmetanom i bezbjednom odvijanju drumskog saobraćaja.

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Konkurs za ucesnike Inzenjerske skole u Pljevljima

NVO “Korak sa naukom”KSAN poziva sve zainteresivane ucenike da se prijave na konkurs za besplatnu …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.