sreda , 28 februara 2024
Početna / Vijesti / Društvo / Upriličen Novogodišnji koktel AmCham Montenegro

Upriličen Novogodišnji koktel AmCham Montenegro

Američka privredna komora u Crnoj Gori (AmCham Montenegro) organizovala je novogodišnji koktel u hotelu Hilton. Koktelu su prisustvovali predstavnici brojnih kompanija članica Komore, državne uprave, diplomatskog kora, međunarodnih organizacija i drugih partnera, kao i učesnici AmCham Programa stažiranja.

U pozdravnom govoru, predsjednica AmCham Montenegro, gđa Katarina Bulatović, izrazila je zahvalnost svim partnerima koji podržavaju rad AmCham-a i istakla: „Uspjeh ne bi bio moguć bez posvećenosti naših članova, čijim zalaganjem ostvarujemo najznačajnije rezultate. Naš najvažniji cilj je konstantno ukazivanje na biznis barijere, kao i pružanje adekvatnih rešenja za njihovo otklanjanje. U tom smislu AmCham predstavlja vrijedan izvor znanja i iskustava koje nudimo donosiocima odluka, kako bi sto efikasnije uticali na unapređenje poslovnog ambijenta u Crnoj Gori’’

Ističući značaj saradnje sa Vladom Crne Gore, ona je kazala: “Od svog osnivanja do danas, AmCham kontinurano jača saradnju sa Vladom Crne Gore. Naša želja je da budemo savjetnik i partner Vladi, okupljeni oko zajedničkog cilja unapređenja poslovnog ambijenta. Nadamo se da će u narednoj godini naša saradnja biti još otvorenija i intenzivnija.“

Komora je obilježila uspješno okončani, šesti po redu, AmCham Program stažiranja. Tim povodom, Nj.E. gđa Margaret En Uehara, ambasadorka Sjedinjenih Američkih Država, dodijelila je sertifikate o završetku Programa studentima koji su uspješno završili stažiranje.

Ambasadorka Uehara je istakla posvećenost Sjedinjenih Američkih Država radu sa Vladom i biznis partnerima ka ostvarenju zajedničkog cilja: snažne, transparentne i uspješne crnogorske ekonomije. „Sarađujući sa Vladom, ministarstvima i drugim poslovnim organizacijama u cilju promovisanja pozitivnih promjena u poslovnoj klimi, AmCham je postao kredibilan glas i efikasan zastupnik svih preduzeća, kako iz SAD tako i domaćih. Kao direktan rezultat AmCham djelovanja veći broj američkih kompanija pokazuje interesovanje za poslovanje u Crnoj Gori “, kazala je ambasadorka  Uehara.

Članice AmCham Montenegro aktivno rade na unapređenju poslovnog ambijenta, a AmCham Program stažiranja je samo jedna od mnogih aktivnosti koje za cilj imaju uklanjanje biznis barijera.

amcham_144

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

OBAVJEŠTENJE DOO „Vodovod“

Zbog sanacije kvara na distributivnom cjevovodu Balaban – Pliješ dana 28.02.2024. godine sa početkom od …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.