četvrtak , 6 oktobra 2022
Početna / Vijesti / Politika / URA: Marković u Madridu govorio neistine o zaštiti životne sredine

URA: Marković u Madridu govorio neistine o zaštiti životne sredine

„NEISTINA UPAKOVANA ZA MEĐUNARODNE OKVIRE“

Ona naglašava da je u Crnoj Gori, od sjevera do juga, na snazi devastacija prirodnih resursa, što pokazuju gerilske borbe građana gotovo svakog mjeseca na novim mjestima gdje je naum Vlade da trajno uništi i ekosistem i prostor.

 

Jokić
Jokić (Foto: URA)

“Dakle, treba li pomenuti Sinjajevinu, Taru, male hidroelektrane, Crno jezero, nacionalne parkove, bušenje Jadrana, uništavanje posljednjih zelenih oaza na obali a sve sa ciljem stvaranja profita koji bi išao u džepove vladinih tajkuna i njihovih najbližih kumova, rođaka, sinova, kćeri i ostale rodbine. Još jednom se pred inostranom javnošću žele zamaskirati problemi i Crna Gora na čelu sa DPS-om predstaviti kao sigurna luka na svim poljima. A na svu sreću, mnogi znaju da nije tako”, ističe Jokić.

Ona kaže da sa inostranih adresa nijesu slijepi i da to potvrđuje najnoviji izvještaj iz Brisela koji ukazuje na alarmantno stanje u gazdovanju prirodnim resursima, tj. očajan napredak u poglavlju 27.

“URA je svojim kontaktima sa prijateljskim zelenim strankama Evrope ukazala na potrebu Vlade da inostranoj javnosti stanje u ovoj oblasti prezentuje kao med i mlijeko. Zbog toga uporno radimo na ukazivanju problema u zaštiti životne sredine sa ciljem i istinskog rješavanja tih problema a ne guranja pod tepih i uništavanja budućnosti ove zemlje”, ističe Jokić.

Ona dodaje da će URA u tome nastaviti i da neće dozvoliti da se životna sredina u Crnoj Gori devastira a da se to u međunarodnim krugovima predstavlja kao uspjeh i dobar potez Vlade.

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

ŠARANČIĆ: BAVLJENJE POLJOPRIVREDOM DA BUDE PRIVILEGIJA, A NE PREŽIVLJAVANJE

Za budućnost Pljevalja, pored energije iz sopstvenih izvora, kao uslova za pokretanja domaće industrije, neophodno …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.