ponedeljak , 22 jula 2024
Početna / Vijesti / Društvo / Uređen vidikovac u Tari

Uređen vidikovac u Tari

Već nekoliko godina NVO „Tara“ vrši uređenje najljepšeg vidikovca u kanjonu Đurđevića Tare, ali protok vremena i nesavjesni pojedinci svojim nemarom često devastiraju ovaj prostor. Prije nekoliko godina aktivisti NVO „Tara“ su na vidikovcu Ždrijelo podigli funkcionalan drveni objekat sa nastrešnicom, koji su prolaznici mogli koristiti u svim vremenskim uslovima. Namjenski podignuti objekat nije dugo trajao, jer ga je uništio ljudski nemar i dokrajčili jaki vjetrovi koji duvaju kroz kanjon.

Aktivisti NVO „Tara“ su uz pomoć opštine Pljevlja obnovili mobilijar koji se sastoji od dvije moderne i funkcionalne drvene klupe. Mobilijar će koristiti boljem predstavljanju  prirodnih ljepota pljevaljskog kraja i razvoju turizma, a sve u cilju podizanja svijesti građana kako se uređenjem jednog malog prostora može postići mnogo.

„Aktivisti NVO „Tara“ već duži niz godina nastoje unaprijediti i obogatiti pojedine lokalitete u kanjonu Đurđevića Tare i kroz takve aktivnosti želimo ostvariti neposrednu saradnju sa lokalnom zajednicom ili da joj pomognemo u obogaćivanju turističke ponude. Mi se bavimo i edukacijom različitih ciljnih grupa, a prije svega mladih. Kroz naše aktivnosti mi prije svega želimo podići svijest posjetiocima da i oni prepoznaju svoju ulogu u očuvanju prirodnih vrijednosti ovog kraja“, kazao je izvršni direktor NVO „Tara“ Miloje Kljajević.

 

Jakub Durgut

 

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

MINISTARKA PROSVJETE, NAUKE I INOVACIJA OTVORILA SAVREMENI KABINET U SREDNjOJ STRUČNOJ ŠKOLI

Ministarka prosvjete Anđela Jakšić Stojanović i ministarka rada i socijalnog staranja Naida Nišić sa svojim …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.