subota , 20 jula 2024
Početna / Vijesti / Društvo / Uređenje vidikovca “Golubinja”

Uređenje vidikovca “Golubinja”

NVO „Da zaživi selo“ je počelo  realizaciju  aktivnosti na uređenju vidikovca “Golubinja”, u sklopu kojeg je uposleno pet lica sa evidencije Biro rada Pljevlja, koji će raditi u periodu od 4 mjeseca.

Opšti cilj programa javnog rada je valorizacija prirodnih područja u opštini Pljevlja.

Specifični ciljevi su:

  1. Uređenje prostora i postavljanje parkovskog mobilijara u park šumi „Vodice“ i na vidikovcu „Golubinja“, koji su od izuzetnog značaj za rekreaciju i boravak u prirodi građana Pljevalja,
  2. Upošljavanje teže uposlivih lica sa evidencije Biro rada Pljevlja

„Realizacijom ovog programa cilj nam je da cjelokupna društvena zajednica Pljevalja ima određeni interes da se projekat realizuje, počev od upošljavanja teže uposlivih lica na određeni period, pa do zadovoljnih građana koji se rekreiraju i borave u prirodnom ambijentu park šume „Vodice“ i vidikovca „Golubinja“.“ saopštili su iz ove NVO.

Mjerljivi rezultati nakon završetka javnog rada bi bili: postavljena tri drvena hladnika sa stolovima i klupama i drvene info table sa informacijama o vidikovcu „Golubinja“, očišćene i iskrčene rekreacione staze kroz park šumu i kroz brdo Golubinja do samog vidikovca, koji se nalazi iznad samog grada, sa kojeg se pruža pogled na čitava Pljevlja.

Javni rad je podržan od strane Zavoda za zapošljavanje CG, a sredstva za nabavku drvene građe i izradu mobilijara su obezbjeđena od strane Opštine Pljevlja na osnovu Konkursa o sufinansiranju NVO.

NVO „Da zaživi selo“ je do sada uspješno realizovala niz projekata i javnih radova u oblasti uređenja pljevaljskih izletišta (Mejtef, Perova luka, Krakalice), kupališta „Zeleni vir“ na rijeci Voloder, uređenja i valorizacije „Meandri Ćehotine“, uređenja i postavljanja parkovskog mobilijara na Borovičkom jezeru.

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

MINISTARKA PROSVJETE, NAUKE I INOVACIJA OTVORILA SAVREMENI KABINET U SREDNjOJ STRUČNOJ ŠKOLI

Ministarka prosvjete Anđela Jakšić Stojanović i ministarka rada i socijalnog staranja Naida Nišić sa svojim …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.