sreda , 21 februara 2024
Početna / Vijesti / Društvo / Uspješno realizovana akcija čišćenja gornjeg toka rijeke Ćehotine u organizaciji NVO Da zaživi selo iz Pljevalja

Uspješno realizovana akcija čišćenja gornjeg toka rijeke Ćehotine u organizaciji NVO Da zaživi selo iz Pljevalja

Uspješno realizovana akcija čišćenja gornjeg toka rijeke Ćehotine u organizaciji NVO Da zaživi seloiz Pljevalja i NVO Ljubitelje prirode iz Nikšića, uz pomoć ribočuvara SRK Lipljen, kao i 15- tak slobodnih građana Pljevalja ljubitelja prirode i rijeke Ćehotine.
Akcija je realizovana na dijelu gornjeg toka rijeke Ćehotine, od mjesta Krakalice do mjesta Zemunac, što je oko 10-tak km njenog toka, pred ulazak u Otilovicko jezero. Ovo područje je planirano za stavljanje pod zaštitu kao budući Park prirode.
Sakupljeno je oko 60 dzakova raznog otpada (plastika, gume, metal). Sličnu Akciju je potrebno organizovati i na Otilovickom jezeru, jer je ono sabirno za sav otpad koji dolazi sa područja gornjeg toka Ćehotine. Najviše otpada na žalost dolazi od mjestana sa područja Vrulje i Maoča, ali i od neodgovornih izletnika.
Akcija je realizovana u sklopu projekta: Identifikacija izvora zagađenja na području gornjeg toka rijeke Ćehotine, podržanog od strane Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede CG.

Izvor-facebook

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Spajić: Došli smo do održivog rješenja sa Sindikatom prosvjete

Predstavnici Vlade na čelu sa premijerom Milojkom Spajićem postigli su dogovor sa Sindikatom prosvjete o …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.