utorak , 28 novembra 2023
Početna / Vijesti / Društvo / Uspostavljena saradnja naše opštine i hrvatske Krapine

Uspostavljena saradnja naše opštine i hrvatske Krapine

Golubović je istakao da je Crna Gora zemlja koja temelji put ka Evropskoj uniji, sa posebnim naglaskom na saradnji i komunikaciji sa zemljama regije, podsjetivši da Opština Pljevlja održava bratske i prijateljske odnose sa gradovima u Sloveniji, Bosni i Hercegovini i Srbiji.

– Ovo je prilika da izgradimo i dobre odnose s hrvatskim gradom, Krapinom. Radićemo u pravcu boljeg razumijevanja, a obje strane imaju dobre namjere za utvrđivanje i prijateljsku saradnju pa nema razloga da ne idemo u tom smjeru. Na tu temu smo razgovarali i s ambasadorom Hrvatske u Crnoj Gori, koji je takođe uticao da do ovog sastanka dođe – kazao je Golubović.

Gradonačelnik najvećeg grada Zagorja, Krapine Zoran Gregurović istakao je veliko zadovoljstvo zbog posjete delegacije te podsjetio na početak poznanstva koje svoje korijenje vuče od obilježavanja Dana opštine u Paraćinu.

– S obzirom da su tadašnja Opština Krapina i Opština Paraćin bile povezane, vidjeli smo da imamo zajedničkih stvari i jednakih pogleda na projekte. Uvidjeli smo mogućnost uspostavljanja saradnje. Prošle godine pandemija je to zaustavila, ali stvari se sada vraćaju u normalu pa je posjeta realizovana. Drago mi je da smo u Krapini imali priliku ugostiti delegaciju – rekao je Gregurović.

Na sastanku su dogovorene nove prilike i saradnje koje će zajedno razvijati u budućnosti.

– Drago mi je što su nam naši gosti prezentovali potencijale svoje opštine. Ovu priliku smo iskoristili i kako bi prezentovali grad Krapinu i brojne potencijale koje ima kao srce Hrvatskog zagorja – od turističkih do ekonomskih – kazao je gradonačelnik dodavši kako se raduje daljim susretima i saradnji koju će, uvjeren je, dići na viši nivo- kazao je Gregurović.

Predstavnici dva grada obišli su i prostorije poslovno – tehnološkog inkubatora Krapinsko – zagorske županije gdje im je dikrektorica Preduzetničkog centra Martina Jantol Župančić predstavila infrastrukturu, usluge i resurse koje su stavljene na raspolaganje preduzetnicima početnicima i obrazovnom sektoru za stvaranje i razvijanje biznis ideja i otvaranje novih tržišta i zapošljavanja, navodi se u saopštenju iz kabineta predsednika opštine.

Sastanak sa predstavnicima Krapine
Sastanak sa predstavnicima Krapine

FB_IMG_1624953597575

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Moguće nevrijeme, povećana operativna spremnost

Na osnovu izvještaja Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore, Direktorat za zaštitu i spašavanje …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.