nedelja , 27 novembra 2022
Početna / Vijesti / Politika / USS CG: Sazvati vanrednu sjednicu na kojoj bi se razmatralo stanje u DOO „Komunalne usluge“ i DOO „Grijanje“

USS CG: Sazvati vanrednu sjednicu na kojoj bi se razmatralo stanje u DOO „Komunalne usluge“ i DOO „Grijanje“

Unija Slobodnih Sindikata Crne Gore uputila je svim odborničkim klubovima Inicijativu za sazivanje vanredne sjednice Skupštine opštine Pljevlja sa jednom tačkom dnevnog reda: Razmatranje stanja u preduzećima D.O.O.” Komunalne usluge” i D.O.O. “Grijanje”, prenosi Pv informer.

U dopisu za zasivanje vanredne sjednice Skupštine opštine navode da su se zaposleni našli u alarmantoj situaciji usled  desetomjesečnog kašnjenja u isplati zarada, ali i velike neizvjesnosti kada je u pitanju funkcionisanje i opstanak ovih društava. Usled neprimanja zarada zaposleni i njihove porodice su dovedene na sami rub egzistencije, što sve nas u našoj društvenoj zajednici obavezuje da učinimo maksimalne napore kako bi što hitnije našli održivi model za poslovanje ovih društava i redovnost u isplati zarada zaposlenim. Prethodno, tim prije što su u pitanju društva koje je osnovala Opština Pljevlja radi obavljanja djelatnosti koje su od posebnog značaja i interesa za sve naše građane/ke, ali i zbog činjenice da su zaposleni u ovim društvima, bez obzira na enormnom kašnjenu zarada, redovno i bezpogovorno izvršavali svoje radne obaveze kako građani ne bi trpjeli bilo kakve posledice – stoji u inicijativi koja je upućena svim odborničkim klubovina

Nadalje, u USSCG očekuju da se na potencijalnoj sjednici usvoje zaključci koji bi bili u interesu zaposlenih, kao i šire društvene zajednice.

Podsjećamo da je USSCG pokrenula Peticiju podrške za sve članove Unije slobodnih sindikata i drugih Sindikalnih udruženja kao i sve sugrađane. Imajući u vidu značaj poslova koje za našu zajednicu obavljaju zaposleni u D.O.O. Komunalne usluge Pljevlja i D.O.O. Grijanje Pljevlja, kao i izuzetno težak ekonomsko-socijalni položaj u kojem se nalaze oni i njihove porodice zbog 10-to mjesečnog neprimanja zarada, ovim apelujem na predsjednika Opštine, predsjednika Skupštine opštine i odbornike u Skupštini opštine Pljevlja da u hitnom postupku nađu održivi model za poslovanje navedenih društava i redovnost u isplati zarada zaposlenima – stoji u pozivu za potpisivanje peticije.

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

OIK Pljevlja: Neosnovan prigovor koalicije okupljene oko DPS

DPS sa svojim koalicionim partnerima BS, SD, i SDP-om podnijela je sinoć pola sata prije …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.