četvrtak , 28 septembra 2023
Početna / Vijesti / Društvo / Uvijek tu jedni za druge, 10 godina mature gimnazijalaca

Uvijek tu jedni za druge, 10 godina mature gimnazijalaca

Oko 80 gimnazijalca, iz generacija 2008/2009., proslavilo je deset godina mature, 15. juna. Zreliji, sigurniji, opušteniji blistali su ljepotom a svima je osmjeh sreće krasio lice. Decenija je protutnjela a ponovnom susretu u školskim klupama, u svečanoj Sali Gimanzije „Tanasije Pejatović, posebnu draž dala je prozivka razrednih starješina i priča na slobodnu temu o sebi i proteklim godinama.

-Gimnazija godinama okuplja  i vodi računa o svojim đacima ma gdje god se oni nalazili. Ova generacija je jedna od najuspješnijih i najtalentovanijih, jer je upravo ova generacija  iznjedrila veliki broj pojedinaca, uspješnih iz različitih oblasati, od sporta, kulture, pa do prava, ekonomije, politike, rekao je u pozdravnom govoru direktor gimnazije Dragan Zuković, zahvaljujući se i čestitajući jubilej  svim prisutnim učenicima, kao i razrednim starješinama.
U ime organizacionog odbora, prisutne su pozdravili Boris Šarančić i Emir Pilav, koji su u ime organizatora čestitali svojim kolegama i profesorima desetogodišnjicu mature, čime su iskazali u zahvalnost i zadovoljstvo što su se okupili u ovako velikom broju, zajedno sa profesorima, kao i nadu da će u narednom periodu, kada se bude slavilo 15, 20 godina mature, ovaj broj biti veći.

Učenici i profesori su minutom ćutanja odali počast preminulim profesorima – Emiri Hamzić i Slobodanu Jelovcu.

Proslava se nastavila u restoranu Taša, gdje je ova generacija zajedno sa svojim profesorima, uz dobar zvuk benda Emila Fetahovića proslavljala do dugo u noć.

-Proslavismo deset godina mature, neke od vas nisam vidjela taman deset godina, a nastavismo kao da smo juče slavili kraj godine ispred naše gimnazije! Jedna od stvari koje uvijek sa ponosom pominjem je moje odjeljenje, to famozno IV-4, simbol ljubavi, sloge, znanja i belaja💛. Postali smo ljudi, veliki, dobri i uvijek tu jedni za druge! Volim vas generacijo, živjeli mi do sledećeg puta!, kazala je Elhana Hamzić.

10 g Gimnazija10g grupna Gimnazija10 Gimnazija večernje haljine10 g G Emir Pilav10 g Zuka10g G škola10g drugarice10 g G trojka

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Danas sunčano i lijepo vrijeme

U Crnoj Gori danas se očekuje sunčano vrijeme, a temperatura će dosezati do 25 stepeni. …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.