sreda , februar 19 2020
Početna / Vijesti / Sport / Vasilije Jakšić ponovo šampion Centralne Evrope

Vasilije Jakšić ponovo šampion Centralne Evrope

 

Po porijeklu Pljevljak, po rođenju Kotoranin, sportski vozač Vasilije Jakšić, juče je u Austiji,  odbranio titulu prvaka Evrope u N-1 Diviziji u Centralno evropskoj zoni (CEZ) šampionata na brdskim stazama. Dvije trke prije kraja takmičenja Jakšić je na stazi u Sent Agati  nadmašio sve konkurente i trijumfovao novim rekordom minut, 22 sekunde i 795 stotinki.

Ovomom pobjedom član AMSK Jakšić je, kao i prošle godine, nadmašio rivale iz 14 država, kao i prošlogodišnjeg pobjednika domaćeg takmičara Ditera Holcera, ali i ovogodišnjeg šampiona Evrope Antonina Miđuljia.

-Prošle godine izgubio sam u Sent Agati od Holcera, koji je tada bio brži od mene čitavu vječnost. Ove ni sam ne znam kako sam ga prestigao. Trka je bila užasno teška, jer sam za protivnike imao sjajne automobiliste. Sa CEZ-om sam završio za ovu sezonu, jer sam već osigurao drugu titulu, pa neću voziti dvije posljednje trke u Ćividaleu u Italiji i na Avali, rekao je za Radio CG Vasilije Jakšić.

Vasilija čeka završetak domaćeg šampionata u kojem učestvuju najbolji sportski vozači iz desetak crnogorskih klubova. Jakšić je vodeći u klasi N 2000 ispred klupskog druga Marka Tujkovića od koga ima četiri boda više (83:79), pa će odluka o tituli državnog prvaka pasti 6. oktobra na stazi na Brgatu kod Dubrovnika. Treći je trenutno Nikola Asanović iz Podgorice, prošlogodišnji prvak u ovoj klasi sa 70 bodova.

Vasilijevi rezultati i prva mjesta u ovoj sezoni u Skradinu, u Kotoru, na Lovćenu, u Peći, u Albaniji i Austriji pokazatelj su visokih mogućnosti kotorskog  majstora sportske vožnje.

Vasilije Jakšić, šampion 2019V jaksic pehar 19

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Cerović 2

Goran Cerović zvanično 38. na planeti

Ostvarujuci odlicne rezultate u prethodnoj takmicarskoj sezoni na medjunarodnom planu, Goran Cerovic je pozvan od …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *