sreda , novembar 14 2018
Početna / Vijesti / Kultura / Večeras koncert za klavir i harmoniku u Domu kulture

Večeras koncert za klavir i harmoniku u Domu kulture

duo neste

Koncert za klavir i harmoniku biće održan večeras u Domu kulture  u 20 časova. Publika će tom prilikom čuti duo „Neste“ koji čine Nemanja Potparić – harmonika i Stevan Savić – klavir. Organizator koncerta je Rotary klub Pljevlja uz podršku opštine Pljevlja. Ovaj događaj neće imati klasične ulaznice koje će se kupovati na biletarnici, već će ulaznica biti makar jedna knjiga. Sve prikupljene knjige te večeri biće poklonjene Narodnoj biblioteci „Stevan Samarđžić“.

Potparić i Savić izvodiće, između ostalih, djela Astora Pjacole, Jevgenija Derbenka, Petra Čajkovskog i mnogih drugih.

Potparić je rođen u Pljevljima, dok je Savić iz Gornjeg Milanovca, a sastavila ih je, kako kažu, ista posvećenost muzičkom obrazovanju, na drugačijim instrumentima.

Zajedno su se školovali u Srednjoj muzičkoj školi „Dr Vojislav Vučković” u Čačku, Nemanja u klasi prof. mr Miljana Bjeletića, a Stevan kod prof. Snežane Račić, pa su drugari iz generacije. To što i danas ne žive u istim gradovima ne smeta im da pripreme repertoar.

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

nikica raicevic 1

Večeras izložba slika Nikice Raičevića

Večeras će u centralnom izložbenom prostoru Doma kulture u 19 časova  u okviru  manifestacije “Pljevaljske novembarske svečanosti” biti …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *