četvrtak , 23 maja 2024
Početna / Vijesti / Društvo / Velika akcija čišćenja nacionalnih parkova

Velika akcija čišćenja nacionalnih parkova

Javno preduzeće za nacionalne parkove Crne Gore organizuje veliku akciju uklanjanja otpada sa prostora svih pet nacionalnih parkova Crne Gore povodom obilježavanja značajnih ekoloških datuma Međunarodnog dana biodiverziteta (22.maja) i Evropskog dana parkova (24.maja), a u cilju podizanja svijesti javnosti o značaju očuvanja prirode zaštićenih područja.

 (NPCG)

Akcija će biti organizovana na određenim lokacijama u svih pet nacionalnih parkova u srijedu, 24. maja 2023. godine, od 10 do 12 sati.

„S tim u vezi, pozivamo sve zainteresovane građane, državne organe i institucije, NVO sektor da nam se pridruže, jer samo odgovornim odnosom svih građana prema zaštićenoj prirodi možemo doprinijeti njenom trajnom očuvanju za sadašnje i sve buduće generacije“, navodi se u saopštenju.

Obraćanje medijima predviđeno je u 10 sati.

Lokacije predviđene za čišćenje Lokacije predviđene za čišćenje (NPCG)


„Očuvana i zdrava životna sredina glavni su motiv posjete crnogorskim nacionalnim parkovima, a njihova čistoća i nivo ambijentalne higijene u njima ogledalo je ekološke svijesti i savjesti ukupne društvene zajednice“, navodi se u saopštenju.

Napominju da Službe ambijentalne higijene NPCG redovno vrše aktivnosti u cilju održavanja prostora parkova čistim, ali je dodatna pomoć svih zainteresovanih subjekata i ekološki odgovornih građana uvijek dobrodošla.

Izvor-rtcg

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Kvalitet vazduha u aprilu u Pljevljima značajno bolji u poređenju sa prethodnim mjesecima

U odnosu na praćene parametre kvaliteta vazduha tokom aprila, u Pljevljima je registrovan značajno bolji …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.