subota , 1 oktobra 2022
Početna / Život / Velika greška koju mnogi prave, a uništava bateriju mobilnog

Velika greška koju mnogi prave, a uništava bateriju mobilnog

U Androidima se nalazi litijum-jonska baterija koja ima niz prednosti, uključujući izdržljivost i niske troškove proizvodnje. Ali ove baterije imaju i neke nedostatke koji su posebno uočljivi kako prolaze godine i počinju da se kvare.

Imajući to na umu, stručnjaci za tehnologiju i pametne telefone imaju savete o tome šta bi trebalo da izbegavate kada punite svoj Android kako ne biste još brže potrošili baterije.

Gotovo ispražnjena baterija

Ne bi trebalo da stavljate mobiilni na punjenje tek kada je baterija gotovo potpuno ispražnjena. Prema rečima stručnjaka, ako baterija padne na nula odsto, to je jedna od najštetnijih stvari koju možete napraviti za svoj telefon upravo zbog vrste baterija koje se nalaze u Androidima.

“To nije idealno za dugoročno zdravlje vašeg mobilnog. Litijumske baterije imaju ograničen broj ciklusa, što znači da se ćelija može isprazniti i ponovno napuniti samo ograničen broj puta”, rekla je Eloiz Tobler, stručnjakinja za pametne telefone.

Ne ostavljajte uređaj na punjaču tokom noći

Takođe, ne želite ni da se vaš telefon previše puni jer i to može da izazove štetu.

“Nemojte ostavljati mobilni na punjaču tokom noći, dok spavate. Ako ostavite mobilni da se konstantno satima puni dok je baterija na 100 odssto, opterećujete bateriju izlažući je višim naponima duže vreme”, objašnjava Tobler.

Umesto da čekate do poslednje sekunde da napunite svoj Android, stručnjaci preporučuju da uvek imate delimično punjenje, a to podrazumeva da pazite na to da vam je baterija uvek između 20 i 80 odsto.

Osim toga, da bi vam baterija trajala duže, izbegavajte još neke učestale greške, kao što je izlaganje uređaja ekstremnim temperaturama, piše Best life.

Izvor-N1.rs

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Slatko od smokava u gustom sirupu: Tradicionalna srpska zimnica po receptu naših baka

Domaćinske kuće u Srbiji nemoguće je zamisliti bez špajza u kom su poređane tegle slatkog …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.