četvrtak , januar 27 2022
Početna / Vijesti / Politika / VELIKA NARODNA OLUJA – ZA BUDUĆNOST CRNE GORE

VELIKA NARODNA OLUJA – ZA BUDUĆNOST CRNE GORE

U velikoj su dilemi, ovih dana, građani  Crne  Gore.  Da li je Duško Marković otišao u Ulcinj da provjetri penzionerski hotel, pošto je sigurno obavješten da je ovih dana  iz Pljevalja krenuo veliki narodni vjetar, koji će do 30.avgusta, po svim prognozama prerasti u oluju, i oduvati i njega i njegovu vladu? S toga je dobro provjeriti u kakvom je stanju pomenuti hotel, u kome će provoditi svoje penzionerske dane. Druga  mogućnost  je, da je hotel otvorio u svojstvu nosioca izborne liste “ Odlučno za Crnu Goru “  DPS Milo Đukanović, razumije se u „majbahu“ i sa državnom pratnjom. Ali niko nije smio da mu kaže da je hotel renoviran prošle godine, i da   je odlukom  Vlade zatvoren zbog korone. Bilo kako bilo, nije zaboravio da kaže da će se njegova lista zalagati za temeljne vrijednosti Crne Gore. A temeljne vrijednosti, prema Dušku Markoviću, su i namjera njegove Vlade da novom pučističkom rukovodstvu Budve, iz budžetske rezerve obezbjedi novac za  zaostale plate zaposlenima u lokalnoj administraciji,  javnim ustanovama i lokalnim medijima, iako to nije po zakonu.

Nije mu palo na pamet da  na isti način pomogne zaposlenima u pljevaljskom preduzeću DOO „Komunalne usluge“ , koji su prije nekoliko dana, ne slučajno, ispred Gradske kapele održali zbor, na kome su istakli svoje zahtjeve: 1. da se odmah  izvrši deblokada žiro računa 2. isplata tri lična dohodka u roku od sedam dana i 3. pokretanje postupka protiv prethodnog menadžmenta preduzeća. U slučaju neispunjenja zahtjeva u roku od sedam dana pristupiće potpunoj obustavi rada.  Žiro račun preduzeća, u  čiji sastav ulaze Gradsko groblje, Gradska pijaca i Azil za napuštene životinje, blokiran je 29. aprila  ove godine zbog duga od 340.000 evra, a radnici nisu primili 16 plata. Pošto predsjednik Opštine  Igor Golubović, ne haje  za njihove probleme , čak ih nije udostojio da dođe na zbor, a predsjednik Vlade još manje, građani Pljevalja se pitaju šta će se desiti ako se stvarno obustavi rad Gradske kapele. Oni koji su skloni crno humornom razmišljanju kažu da se Vlada pobrinula i za to, pa je još prije nekoliko godina iskopala ogromnu rupu iza zgrade „Okov“. Na tom mjestu  trebalo je  podići penzionersku zgradu, pa pošto od toga nema ništa, onda može poslužiti za kolektivno sahranjivanje.

Nije ni malo slučajno što zaposleni traže pokretanje postupka protiv prethodnog menadžmenta preduzeća koje ih je dovelo u ovakav položaj. Radi se o kadrovima DPS i SD–a koji su u međuvremenu napustili preduzeće,  a sada šire priču da su za propast preduzeća  krivi zaposleni jer su opoziciono nastrojeni. Prvo je direktorka iz redova Socijaldemokrata kada je dovela  preduzeće na rub propasti , napustila isto i otišla u Bord direktora Rudnika uglja. Potom je došla sledeća direktorka, nekada dugogodišnji kadar SNP-a koja je u međuvremenu preletjela u DPS. Pošto je i sama doprinijela potunuću preduzeća odletela  je u privatnu firmu.  Prije toga je izvršila partijski zadatak i  poklonila  opštinskom preduzeću „ Čistoća“ radnu jedinicu Parkin servis sa šest zaposlenih, uglavnom svojih miljenika.

U vremenu od kada je počela korona na Gradskom groblju je obavljeno oko 40 sahrana, od kojih su 4 bili žrtve Kovid 19. U Gradskoj kapeli nema vode, nema sapuna, a opštinski Krizni štab nije našao za shodno da nabavi odjeću za jednokratnu upotrebu, koja bi se koristila prilikom sahrane preminulih od korone. Građani Pljevalja zbog svega navedenog 30.avgusta  svi zajedno da podržimo veliki narodni vjetar i pretvorimo ga u oluju koja će oduvati sve političke štetočine, koje 30 godina pljačkaju Crnu Goru.

ZA BUDUĆNOST CRNE GORE. NE DAMO SVEŠTENIKE I SVETINJE!

 

Pljevlja,                                                                                    POKRET  ZA  PLJEVLJA

14.08.2020.

 

 

 

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

DRITAN ABAZOVIĆ

Spisak manjinske Vlade – potpredsjednica Kenana Strujić Harbić

Portal Dana je imao uvid u platformu Koalicije „Crno na bijelo“ za koncept manjinske vlade, …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *