petak , jun 5 2020
Početna / Uncategorized / VLADA TRAŽI OTPUŠTANJE VIŠKA ZAPOSLENIH U OPŠTINI PV I PRIJETI RASKIDOM PORESKOG UGOVORA

VLADA TRAŽI OTPUŠTANJE VIŠKA ZAPOSLENIH U OPŠTINI PV I PRIJETI RASKIDOM PORESKOG UGOVORA

NIKOLA-ROVCANIN-770x472Pljevaljska javnost, a naročito zaposleni u lokalnoj administraciji treba da budu upoznati informacijom sa 167. sjednice Vlade Crne Gore na kojoj je konstatovano da opština Pljevlja ne poštuje ugovor o reprogramu poreskog duga. Članom 5 navedenog ugovora opština je dužna da prilikom svakog zapošljavanja zatraži mišljenje ministarstva. Prema izveštaju Vlade u periodu od 1. januara pa do 30. juna 2016. godine opština je zaposlila 35 lica, a mišljenje ministarstva zatražila samo u dva slučaja. Ovo je klasičan primjer zapošljavanja političkom odlukom, jer navedeni partijski kadrovi ne bi dobili zeleno svijetlo ministarstva, koje je iz tog razloga ignorisano. Ovakvo ponašanje ima za posledicu zaključak Vlade kojim nalaže da opštine sa svim javnim službama u roku od 30 dana Ministarstvu finansija dostave plan reorganizacije sa dinamikom rješavanja viška zaposlenih. To znači da je aktuelna pljevaljska vlast i njoj slične, prekomjernim partijskim zapošljavanjem i zloupotrebama ugovora, direktno ugrozila dugogodišnje radnike u administraciji imajući u vidu da će i višak zaposlenih biti riješavan partijskom evidencijom. Pitam se šta rade “kontrolori po dubini” ako ne primjećuju grube zloupotrebe na koje im svakim danom ukazujem. Lažna opozicija dakle, ne može kontrolisati lažnu vlast. Takođe, informacijom je konstatovano da opština Pljevlja i javne službe poštuju reprogram poreskog, ali da se ne poštuju mjesečne isplate bruto zarada. Na ovu konstataciju Vlada je uvela izuzetno oštru mjeru da se u roku od 60 dana izmire svi zaostali poreski dugovi, kaže se u saopštenju za javnost OONSD.

Vlada očigledno umišlja kao i njen premijer da upravlja Monakom, ne poznavajući stanje u našim javnim službama. A šta ćemo sa nepoštovanjem rokova Vlade prema Pljevljima? Više od četvrt vijeka, Vlada kasni sa toplifikaciom, novim vodovodom, saobraćajnom infrastrukturom, a sada kasne i sa čistim vazduhom. Vlada Crne Gore je jedino bila ažurna prilikom likvidacija i uništenja privrednih subjekata i giganata: “Jakića”, “Građevinara”, “Prevoza”, PTK, vojne fabrike, cementare i mnogih drugih, kojom prilikom je na hiljade građana ostavila bez hljeba. Ne zna se ko je gori i pogubni po budućnost ovog grada, opštinska administracija koja se bavi isključivo kozmetičkim radom “da je lijepo za oko” ili Vlada koja nastavlja kolonijalan odnos uz pomoć instaliranih podanika. Svjedoci smo svih ovih decenija kako se brojne greške države lome preko leđa Pljevlja. Kao da su Pljevljaci zamorčići pa im se zarad političkih interesa daje, uzima i obećava ono što se direktno tiče zdravlja, života i opstanka na ovom prostoru.

Zato, ni jedan Pljevljak koji misli dobro svom gradu, Crnoj Gori, koji brine o svojoj porodici, djeci, prijateljima, sugrađanima, nema pravo da glasa za vladajući režim. Nema pravo da podrži uništitelje svog grada čiji su proizvodi nezaposlenost, zatvorene fabrike, ekološka katastrofa i pustoš pred kojim bježe mladi ljudi tražeći budućnost u drugim sredinama. Ne može biti dobro nikome, dok ne bude dobro svim našim komšijama, prijateljima i njihovoj djeci. Zbog svega što su nam učinili ubjeđen sam da će Pljevlja kazniti DPS na predstojećim izborima, kao što sam siguran da će Pljevlja masovno podržati Demokratski front kao dokazanu, iskrenu i jasnu političku opciju. Posao koji smo započeli, dovršićemo do kraja! SLOBODA ILI NIŠTA!

Nikola Rovčanin, funkcioner i odbornik Nove Srpske Demokratije

About Tanja Mladenovska

Pogledajte i

pokret za pljevlja

PENDREKOM NA SVETOG GEORGIJA

U tragičnoj, ali slavnoj istoriji srpskog naroda, svitalo je mnogo teških i gorkih Đurđevdana. Jedan …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *