nedelja , jul 3 2022
Početna / Vijesti / Društvo / Vladika Atanasije: Nasilje pljevaljske policije nad nedužnim narodom u nama izaziva bol i tugu!

Vladika Atanasije: Nasilje pljevaljske policije nad nedužnim narodom u nama izaziva bol i tugu!

Večeras se na teritoriji Arhijerejskog namesništva pljevaljskog koje je pod našim duhovnim staranjem desilo iznenadno nasilničko ponašanje policije nad nedužnim narodom koji je mirno šetao ulicama grada Pljevalja, izražavajući svoje nezadovoljstvo povodom hapšenja Njegovog Preosveštenstva Episkopa budimljansko-nikšićkog g. Joanikija i sedam sveštenika u Nikšiću.

U napadu policije na goloruki narod, među povređenima bili su jedno dete i jedna baka. Samo saznanje da su životi mnoge dece u Pljevljima večeras bili ugroženi i da u redovima pljevaljske policije postoje ljudi koji su spremni da upotrebe silu na  decu, starce i goloruki narod u nama izaziva duboki bol i tugu. Stoga pozivamo vlasti koje gospodare nad policijom koja bi trebala da bude narodna, da se urazume i prestanu sa nasiljem nad nedužnim narodom.

Duboko saosećamo sa pljevaljskim porodicama čiji su članovi večeras povređeni i pozivamo svu našu pastvu u pljevaljskom kraju da kao i do sada ostane dostojanstvena i u ljubavi sa svojim bližnjim.

Takođe apelujemo na nadležne državne organe da što pre oslobode našeg u Xristu brata Episkopa Joanikija i sedmoricu sveštenika.

Molimo se vaskrslom Gospodu, Pobeditelju nad svakim zlom i nepravdom da u Crnoj Gori zavladaju mir, ljubav i sloga.

 

Episkop mileševski Atanasije

 

Izvor Eparhija mileševska

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Crkva-sv-Kozme-i-Damjana-osvecenje

Poziv na proslavu hramovne slave Sv. Kozme i Damjana u Strahovom Dolu

Slava crkve Svetih Kozme i Damjana, u Strahovom Dolu proslaviće 14. jula hramovnu slavu. Jutarnju …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *