sreda , 21 februara 2024
Početna / Vijesti / Društvo / Vladika Atanasije osveštao temelje za gradnju crkve u pljevaljskom selu: Posvećena Svetom Kirilu i Metodiju

Vladika Atanasije osveštao temelje za gradnju crkve u pljevaljskom selu: Posvećena Svetom Kirilu i Metodiju

Vladika mileševski Atanasije osveštao je temelje za gradnju nove crkve u pljevaljskom selu Obarde. Crkva, čija je gradnja nedavno počela, posvećena je Svetom Kirilu i Metodiju, a na molitvi se okupio se veliki broj vjernika iz susjednih sela sa područja prijepoljske opštine.

– Božija volja je da se u Njegovo Ime sabiramo, da Njega prizivamo, po Njegovom Jevanđelju da živimo, Njegove zapovijesti da ispunjavamo, da živimo kao braća. Mnoge Njegove zapovijesti su već na pomolu da budu ispunjene. Već pokazujemo tu slogu, sabornost. Mnogo znači i ako ne prekinemo to što smo već postigli. I još kad dodamo tome da smo se sabrali da bismo podigli hram, znači da smo namjerili da obnovimo sve što je u predanju Hristovih Apostola a što su njihovi naslednici nastavili dalje da razvijaju – kazao je na crkvenim temeljima u selu Obarde vladika Atanasije.

On je poručio da je dobro što se među okupljenim narodom nalaze vjernici pljevaljske i prijepoljske opštine, kao i predstavnici lokalnih uprava i predstavnici privrednih društava. Posebnu zahvalnost je uputio predstavnicima pljevaljske lokalne uprave na čelu sa predsjednikom Opštine Darijom Vranešom

Radost je naša velika zbog ovog djela koje smo započeli. Izlila se iz Nebesa. Slava Bogu na Njegovom daru –rekao je, između ostalog, episkop Atanasije blagosiljajući prisutne i poželivši da napreduju u radu i dovršavaju započeto djelo.

Izvor-dan

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Spajić: Došli smo do održivog rješenja sa Sindikatom prosvjete

Predstavnici Vlade na čelu sa premijerom Milojkom Spajićem postigli su dogovor sa Sindikatom prosvjete o …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.